Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

lørdag 14. mai 2011

Kattugla er ikke alltid lett å få bilde av.

Jeg håpet at jeg denne sesongen skulle få bilde av Kattugla. I fjord vår fikk jeg bilde av Kattugle-unge, så håpet var mor eller far Ugle. Det viser seg at det er få kasser med Kattugle som hekker i år. Gleden var derfor stor når Glenn ringte og sa at nå hadde han funnet en plass som jeg kunne fotografere Kattugla. Han hadde vært oppe og da satt far Ugle på en gren utenfor kassa ca. kl: 17. To dager senere var jeg på plass ca kl: 17 og forhåpningene var store. Fant meg en plass hvor jeg hadde god oversikt over kassa. Satt så stille som jeg kunne. Det var som det pleier å være der uglekassene blir plassert, dunkel belysning. Det varte og det rakk, intet tegn til liv. Lyset ble etterhvert heller dårlig, så jeg måtte om jeg ville eller ei, fram med blitzen. Etter en stund fant jeg fram mobiltelefonen min og spilte lyden til Kattugla. Prøvde dette flere ganger og var klar med fotoapparatet hver gang. Det kunne jo hende den dukket fram. Plutselig satt den i kasseåpningen. Den så rett fram, jeg fyrte av mine første skudd. Så rettet den blikket mot blitzen, så kom mine neste skudd + noen skudd til. Deretter kastet Kattuglemor seg på vingene og fløy av sted for å finne mus til sine barn. 

14 kommentarer:

Willy Gill sa...

Gratulerer, Knut. Det er moro når man lykkes med sine fotoprosjekter. Historien var også veldig levende fortalt. Jeg gleder meg til å slå følge med deg en ettermiddag/kveld. Nå er blitzen bestilt, så da er jeg klar om uglene drøyer med å komme ut av kassen. Willy

Anonym sa...

Gratulerer så mye! Har selv prøvd meg på kattuglen de siste dagene, men har bare blitt med å se den fly 30-40meter foran meg før jeg merket den. Men håper å få den med kassen en dag.

Ha en flott søndag!

Knut J Andersen sa...

Jeg gleder meg også Willy. Håper vi får en god kveld med godt lys og mye Kattugle.

Hei Leiv Arne. Ser av bloggen din at du har utstyret i orden. Det er bare tidsspørsmål når du får bildene. Ønsker deg lykke til. Som sagt Kattugla er ikke alltid like lett å ta bilde av.
Hilsen Knut

Anonym sa...

Må bare stille meg i kø og gratulere Knut.
Kjempefine bilder av kattugla.
Gøy og følge med på bloggen din.

Nina S.
Nordland

Anonym sa...

Fine bilder av ugla.
Har selv også prøvd mange ganger og få noen bilder av kattugla som hekker i ei kasse jeg har.
Den hekker dessverre ikke iår.Har pratet og forstått på oriontologer at ugla har hatt noen tøffe vintere og gått tilbake i antall.Derfor gledelig og se du har hekking her og fått noen fantastiske bilder.
Moro og følge med videre med deg og din fugleblogg.

Lars T.
Rogaland.

Ruben Johnsen sa...

Flotte bilder av kattugla!
Bra du lykkes med og få bilder av de voksne.
Har ikke sett denne bloggen tidligere, blir og følge den frammover.

Ruben

Anonym sa...

Fine bilder Knut av en flott fugl.
Er nok ikke alltid like enkelt og få
slike pene bilder som du har fått her.

Glenn Byremo.

Knut J Andersen sa...

Hei alle sammen.
Hjertelig takk for kommentarene dere har lagt inn. Du verden for en respons. Bare i dag har jeg hatt ca 50 besøkende på bloggen og flere kommentarer. Det gleder mitt hjerte. Som det står i åpningsinnlegget på bloggen min: Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hyggelig er det også å ha med nye på bloggen. Hjertelig velkommen er dere. Skal prøve å legge ut bilder etter hvert som jeg får nye.
Hilsen Knut

Anonym sa...

Hei igjen Knut.
Meget bra bilder av kattugla.
Jeg har heller ingen hekking i mine hulker iår.
Det er litt trist, men for håpe til neste år
at jeg for hekking.

Trond K.
Varanger.

Anonym sa...

Godt og se at kattugla hekker noen plasser.
Har 5 hulker til kattugle på en eiendom i Aust-agder på mange tusen mål.Ingen hekking i noen av hulkene mine iår.For to år siden var det kull i alle hulkene,mens ifjor hadde jeg to kull.Og iår som sagt ingen.Trist, men sånn er det jo i naturen.Går opp og ned, (og to harde vintere).
Uansett veldig fine bilder av kattugla og ellers andre bilder i denne bloggen din Knut.

Kåre P.
Aust-agder.

Anonym sa...

Fine bilder av kattugla.
Historien rundt bildet syntes jeg var koselig.

Marit.
Telemark.

Lasse sa...

Fina bilder på Kattugglan ! Härlig upplevelse och inte så lätt. Har en holk alldeles utanför huset där jag bor som är bebodd. Få se jag kan få någon bild också.

Anonym sa...

Kjempefine bilder.
Fin ugle.

Anonym sa...

Ja kattugla er en fin fugl.
Koselig og fin blogg.

Leif Olsen.