Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

fredag 20. mai 2011

Ny tur til Uglekassa

 Det har blitt to nye turer til uglekassa siden sist. Spennende er det når jeg nærmer meg kassa. Det er kveld og belysningen er dunkel. Det er stille og fra kassa hører jeg intet, men er ganske sikker på at inni kassa der ligger ho mor og passer på de små. Det er en ganske bratt skåning jeg må opp for å komme til plassen jeg sitter på, men vel oppe er det bare å komme seg på plass uten å bråke for mye. Så er det bare å vente, vente og atter vente. Etter en par timers venting prøver jeg lokken min, men intet hender. Venter igjen og prøver så lokken. Plutselig sitter ugla i åpningen og deretter kaster hun seg ut i lufta og seiler nedover dalen for å finne mat til ungene. Her er det om å gjøre å være klar, for alt sjer fort. Alt gikk bra og dokumentasjonen ligger på brikka. Etter flere timer, hører jeg de kommer tilbake. Ja, for nå er både mor og far her. Klokka har blitt ca 22.30 og det er ganske mørkt. Kan egentlig bare se fuglen som en mørk skygge. Fokusen på 7Dèn min, har jeg låst på kasseåpningen og blitzen er på plass. Nå er det bare om jeg klarer å se når mor/far komme flygende inn til kassa. Første forsøk gikk ikke. Den hadde sett meg bevege armen og det var nok til å styre unna. Ventet på neste forsøk og det kom fort. Ja så fort at jeg klarte å kutte noe av fuglen på bildet. Har tatt utsnitt til et nærbilde(som ikke er så godt, men synes dere skal få se når mor kommer med mat) og i klørne kan dere se at mor har med ei mus hjem i kveld.


9 kommentarer:

Anonym sa...

Dette blir bare bedre og bedre.
Kjempefine bilder.

Lars T.
Rogaland.

Hilda R.B sa...

Stilig. Du har jobbet bra for disse bildene. Flott og spennende.

Anonym sa...

Nydelige bilder av Kattugla.
Selv om det ble mye venting ble resultatet
kjempefine.Må være gøy og få kunne oppleve
disse flotte uglene.

Nina S.
Nordland.

Anonym sa...

Herlige bilder igjen.
Er moro og se at det er liv i uglehulkene.

Trond K.
Varanger.

Anonym sa...

Hei Knut.
Gratulerer igjen med knallbilder av Kattugla.
Moro at det ble hekking her.Det ser ut til at de siste harde vinterene har vært tøft for disse flotte uglene og andre arter også.
Likte spesielt godt bildet når kattugla kommer med ei deilig "musestek" til sine små barn.

Glenn Byremo.

Anonym sa...

Igjen fantastiske spennende bilder av kattugla du har fått.
Synes det er veldig flott at du tar deg tid til og skrive en liten kommentar til bildene.Det scorer du mye på iallefall hos meg.
Jeg synes bildet med "musesteika" var spesielt fint jeg også.

Marit.
Telemark.

Anonym sa...

Det krever mye tålmodighet her ser jeg for og få tatt slike flotte bilder som her er vist.
Virkelige pene bilder+en fin tekst.

Kåre P.
Aust-agder.

Anonym sa...

Meget bra bilder og tekst.

Molde.

Knut J Andersen sa...

Hei alle sammen.
Er overveldet over hvor godt dere følger med. Blir veldig glad når jeg leser kommentarene deres. Takk for alle innlegg. Nå er det blitt sjekket mange uglekasser her i Lyngdal og det viser seg at dette er den eneste kassa jeg har hørt om hvor det hekkes i år. Dette er veldig spesielt. Uglebestanden har fått seg en skikkelig knekk ser det ut som. Håper på en bedre sesong neste år. Hilsen Knut