Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

torsdag 19. april 2012

Rødvingetrosten en flott sanger.

Jeg er på vei ut i skogen for om mulig å treffe på Stjertmeisen. En nydelig fugl som har et utseende som ikke ligner fugler som oppholder seg i norsk natur. Er spent på om jeg treffer på den. Har vært ute en gang før i våres, men negativt resultat. Når jeg er ute, bruker jeg en del mobiltelefonen. Der har jeg lagret de fleste fuglelydene til Nordens fugler ca 305 stk. Finner meg en sitteplass i eikeskogen. Det er stille utenom at det blåser litt. Deilig å sitte slik i skogen. Kjenner at jeg faller til ro og snart høres lyden av Stjertmeis som runger ut i skogen.
Etter en stund hører jeg lyden av en fugl som nærmer seg. Skal jeg tippe, så er det Kjøttmeisen som er ute for å sjekke hva dette er. Ganske riktig snart ser jeg det gule lille nøstet som kommer til syne, men den forsvinner snart. Etterhvert hører jeg at flere fugler begynner å synge, men Stjertmeisen ser jeg ikke noe til. Det er kanskje for tidlig? De holder seg ofte i flokker og er ikke alltid så lett å oppdage. Etter en tid skifter jeg over til Ringtrosten og det er ikke lenge etter før jeg hører en velkjent låt som nærmer seg.
Snart ser jeg den rett i nærheten, enda den går for å være ganske sky. Rødvingetrosten har en vakker sang. Nest etter Svarttrosten, synes jeg Rødvingetrostens og Måltrostens sang er de vakreste blant "våre" troster. Den flyr fram og tilbake, men kommer nærmere og nærmere. Lyset er litt dårlig her inne i skogen med mange trær som skygger, så etter en stund flytter jeg meg litt i utkanten av skogen. Forflyttingen går stille og rolig for seg, så når jeg begynner å spille sangen igjen, er den der ganske snart. Hører flere ganger den sitter ganske nær bak meg og stemmer i sangen. Den flyr litt lenger bort, men plutselig sitter den på en gren rett forran meg og synger. Det er nå jeg får det beste bildet. Den reagerer ikke på lyden fra kameraet, men jeg må være forsiktig med bevegelsene mine. Det er en flott fugl som sitter der og synger. Det rare er det at om du studerer de forskjellige trostene på nært hold, så er det noen vakre fugler. Mange av oss er vokst opp med trosten som en plageånd i hagen. Jordbær, moreller, rips, solbær går ned på høykant. Derfor er trosten ikke alltid så attraktiv.
 Denne holdningen tiltross, hindrer ikke at Trostene er vakre fugler. Jeg kan nok ikke telle alle de gangene jeg har sitti i skogen og lyttet til Svarttrostens sang, men det er mange. Spesielt morgen og kveld når det er stille ellers i skogen. Har du ikke hørt det, må du ta deg en tur ganske snart. Finn deg en sitteplass og sitt helt stille og lytt!! Det sies at Rødvingetrosten er ganske sky, men jeg opplevde at den satt og sang på 3-4m hold. Det ble ikke besøk av Stjertmeisen denne gangen, men jeg henger ikke med leppa av den grunn for trosten var en god erstatter.

Tar med noen av de andre trostene slik at du skal få se hvor vakre de er. Måltrost - Gråtrost og Svarttrost. Det er nå de synger på sitt vakreste om våren. Selvom jeg forstår at endel steder i vårt langstrakte land så er det ennå vinter, men fortvil ikke våren er i anmarsj og snart må snøen og kuldegradene vike for sola. Våren varer ikke så lenge så derfor en oppfordring: Nyt våren mens den er her og lytt til de mange vakre lydene fra skogen. Snart kommer en som har en av de vakreste sangene her nord og det gleder jeg meg til. Løvsangeren er det jeg venter på. Har ikke hørt den ennå, men det kan ikke være lenge før den er her. Den er vel verd å lytte til, så gled deg!

22 kommentarer:

Robert Espeseth sa...

Flotte bilder av et knippe troster du viser. Synes disse fuglene er flotte hverdagsfugler som fortjener mer oppmerksomhet. Sangen (unntatt gråsladden) er fantastisk.

Ottars fotoblogg sa...

Her likte jeg best rødvingetrosten, flott serie!

Ottar

Anonym sa...

Flotte bilder av rødvingetrosten som også er vår minste trost.
Er enig, svarttrosten synger vakkert nå om våren.

Kåre

Aust-Agder.

Anonym sa...

Fine bilder og tekst til.


Lars.
Rogaland.

Anonym sa...

Nydelige bilder.
Gleder meg til og høre vårsangen av svarttrosten etterhvert her oppe i snøriket.


Monica.

Romsdal.

Anonym sa...

Rødvingetrosten er en flott fugl.
Fint bilde av gråtrosten også.
Nina
Nordland.

Anonym sa...

Fine trostebilder.
Gråtrosten likte jeg godt.

Molde.

Anonym sa...

Bildene av rødvingetrostene var flotte.
God helg.

Marit
Telemark.

Anonym sa...

Hei Knut.
Fantastiske bilder av trostene som er mine vårfugler.
Du verden så flott de synger nå om dagen.
Fin tekst.

Stian

Varhaug.

Anonym sa...

Flotte bilder og tekst av rødvingetrosten og andre trostearter.
Hvilket terreng oppholder rødvingetrosten seg?
Sjelden jeg ser denne arten syntes jeg.

Gunnar.
Oslo

Anonym sa...

Fine bilder.
Likte best bildet av gråtrosten.
Kjell
Soknedal

Anonym sa...

Kjempefine bilder av trostene.
Få arter synger så flott som disse.
Oppland.

Anonym sa...

bildet av gråtrosten var fantastisk.
fine farger på den fuglen.

Åge.
Mandal

Anonym sa...

Flotte bilder av trostene.

Magda.

Knut Winnæss sa...

Slutter meg til de betraktninger du skriver om her. En flott tid vi er inne i nå. Fine bilder av rødvingetrosten m.fl.

Mvh Knut W.

Anonym sa...

Nydelige bilder og ei fin tid vi går inni nå.

Arnfinn.

Anonym sa...

Er så moro med disse trostene.
Flotte bilder og innhold.

Halvor R.

Anonym sa...

Rødvingetrosten er en flott fugl, og det har du fått fint fram med disse nydelige bildene her.


Kåre.

Anonym sa...

Fine bilder Knut.
Hva hadde våren vært uten trostesang tenker da på svarttrosten.

Glenn Byremo.

Knut J Andersen sa...

Hei alle sammen.
Takk for koselige kommentarer. Bra at dere liker våren og fuglesangen. Dette er også min favorittårstid. Rødvingetrosten fant jeg i eikeskogen. Den liker seg i blandingsskog og det var nok det rundt denne eikelunden. Hilsen Knut

Knut J Andersen sa...

Hei igjen.
Beklager Kåre at jeg glemte ditt spørsmål på forrige innlegg, men nå har jeg svart deg. Hilsen Knut

giaonhan247 sa...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.