Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

søndag 5. august 2012

Tårnseiler og Stillits.

 Tårnseileren er en vanskelig krabat å ta bilde av. Har mange ganger prøvd å få bilde av dem, men uten å lykkes. Så for kort tid siden da jeg skulle hjelpe min svigersønn med et utbygg han holder på med, kom anledningen. Oppe under taksteinene hadde Tårnseileren sitt rede. Ungene var ute av reiret og vi måtte rive hele reiret for å komme videre. Mange ganger kom den og skulle inn i reiret, men ble litt forvirret. Kanskje det var unger som ville inn og her kom min anledning.
Reiste hjem og hentet fotoapparatet og mens jeg satt på en stol på altanen fikk jeg disse bildene. En fantastisk flyger. Nesten umulig å følge når den flyr. Den skifter rettning så mange ganger og så raskt at autofokusen blir helt forvirret. Dette er ihvertfall de beste bildene jeg noen ganger har tatt av denne mystiske fuglen. Det sies om den at den nesten aldri lander, er alltid i lufta og at den til og med sover mens den flyr. Er ikke så sikker på at jeg skal tro på dette, men, men.....
 En eldre mann fra Lista fortalte meg at han hadde tårnseileren som leieboer. Det hadde han hatt i 25 år. Den kom på samme datoen hvert år og samme klokkeslett. Du verden for en fantastisk trofasthet.

 Stillitsen er en vakker fugl og ikke så lik de andre fuglene i den norske faunaen. Minner mest om en undulat og det tok lang tid før jeg fikk festet den til brikka. Her om dagen mens jeg studerte noen Sandsvaler på Lista, kom det en Stillits og satt seg på noen strå rett over inngangen til svaleredene. Det var ikke lenge den satt, men jeg fikk noen skudd på den før den hastet videre. Det var lenge siden jeg hadde sett denne fuglen og kjente jeg ble glad da jeg så den.
Det nærmer seg tiden da småfuglene samles i store lokker og setter kursen sørover til varmere strøk. Det nærmer seg også tiden da rovfuglene trekker ned i lavlandet og siden også trekker sørover. Endel av dem blir værende en tid på Lista og det er et av årets høydepunkter da rovfuglene patruljerer jordene på jakt etter mat.
Håper på en fin høst med mange Myrhauker, Steppehauker, Sivhauker, Musvåker, Vepsevåker, Fjellvåker, Spurvehauker, Vandrefalker, Tårnfalker og Dvergfalker. Kommer det flere enn disse, så er de varmt velkommen.12 kommentarer:

Anonym sa...

Flotte bilder av en knippe arter.
Ja tårnseileren er en fantastisk luftkrobat.
Spennende tider du går i møte på Lista nå med det store rovfugltrekket.

Stian
Varhaug.

Trond Hovland Olsen sa...

flotte bilder av tårnseileren, den er ikke lett og fange!! Bra jobba

Willy Gill sa...

Hei, knut. Har tårnseilere over huset mitt hver dag, og de er noen superraske fugler. Jeg synes du har fanget flotte bilder på minnebrikka. God trening før spurvehauken skal foreviges i 3. Sesong på åteplassen. Willy

Anonym sa...

Kjempebilder av seileren.
Her har du fått blinkskudd.
Stillitsen er en nydelig fugl og det har du fått frem her.

Gunnar Olsen

Oslo.

Ottars fotoblogg sa...

Bra fanget av Tårnseileren, denne er ikke god å få på brikka. Fine bilder av både Tårnzeiler og Stillits.

Ottar

Anonym sa...

Dette var gode bilder av seileren.Godt jobba.

Mvh. Åge.

Anonym sa...

gratulerer med flotte bilder.Moro og studere seileren på disse bildene.Stort sett ser vi dem bare i luften.

Tor Vegard O.

Anonym sa...

Fine bilder. Har personlig aldri sett Stillitsen.Håper jeg for den anledningen i høst.Hvor kan jeg helst treffe på denne arten?

Kåre P.
Aust-Agder

Anonym sa...

Flotte bilder.
Jeg har feriert noen uker i England nå i sommer og har sett mange stillitser.
Fantastisk fargeprakt på denne fuglen.

Marit
Telemark

Anonym sa...

Fine bilder
Molde

Knut J Andersen sa...

Hei alle sammen. Takk for alle kommentarene. Hyggelig at dere likte bildene. Til deg Kåre, hvet bare om et sted der jeg sikkert kan treffe på Stillitsen og det er i skogen ved Lista fyr og de tilstøtende jorder. Den finnes nok mange steder, men det er der jeg har sett den. Du får ta deg en tur til Lista og se om du kan finne den. Lykke til. Hilsen Knut

Unknown sa...

Vanvittig tårnseiler du har fotografert her.
Tar meg av hatten for dette.