Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

søndag 22. desember 2013

Kongeørn - Hønsehauk og Spurvehauk.


 Det er stor forskjell på disse tre rovfuglene. Det til tross opplevde jeg at alle tre var innom Åteplassen og satt nede, på samme dag. Den første som kom var Spurvehauken. Den kommer så stille og du er ikke klar over at den har kommet før den sitter der på en av stokkene. Det kan være den stokken som er lengst vekk eller den som står nærmest. Denne dagen kom den og satt seg på en av de nærmeste. Den satt og pusset fjærne og tok overblikket, men så fikk den fart på seg, en større hauk var i anmasrsj.
Etter at Kongen kom til Åteplassen har Storhauken eller Hønsehauken vært mer forsiktig. Flere ganger har den vært innom, men bare for en kort perriode.
Denne morgenen var den veldig nervøs, men tydelig at den var sulten og sulten seiret. Den kom ned på Rådyret, men fant snart ut at Reven var mer fristende og hoppet derfor over på "Revestokken".
 Tror aldri jeg har sett en Hønsehauk som spiser så fort og som er så nervøs. Det var tydelig at den måtte raska på om den noe mat skulle få. Den er så fin der den sitter i morgenlyset en voksen Hønsehauk. Så skjer det noe bak ryggen min og jeg ser bare en Hønsehauk som piler av sted og så blir det helt stille.
 Hva skjer bak ryggen min(bak bua)? Er det Ørna som ankommer?Hvis jeg har rett er klokka 10-10.30. Ja du kan nesten stille klokka etter den. Den sitter nok i ei furu bak meg og observerer.
Ganske riktig, så blir det varselrop i alle kanter og der kommer den seilende rett på Rådyret. I det den lander tikker bildene inn på brikka og for et vingespenn (190-225 cm). Det tar ikke lang tid før den er i gang med å spise. Det er litt artig å betrakte rovfuglene når de spiser. denne store fuglen, oppfører seg akkuratt som Spurvehauken når den spiser og akkuratt som Hønsehauken. Litt artig når jeg første gang så en Ørn spise, det var noe kjent ved det og fant fort ut at det var dette jeg i flere år nå hadde sett hos Hønsehauken. Det er bare størrelsen som er forskjellen.
Etter å ha spist en stund fant den plutselig ut at nå var det nok og dermed la den på vingene og seilte ned i furua i enden av Åteplassen. Her har den funnet en grei plass å gjemme seg og her satt den resten av dagen. Dette blir det siste innlegget mitt før Jul.
Derfor vil jeg ønske alle mine følgere, lesere og venner i inn og utland:

GOD JUL og ET GODT NYTTÅR.

Måtte alle få det greit og ikke glem gutten som ble født i stallen en vinternatt for over 2000 år siden.

Julehilsen fra Knut

26 kommentarer:

Morten Borg sa...

flotte bildet, god jul

Anonym sa...

Wow for noen fantastiske bilder. Er bare så imponert over den åteplassen din. Hønsehauken som kommer inn for landing var helt rått. Gratulerer med kjempebilder.
Masse god bedring og ha ei god jul og takk for alle bildene du har delt med oss som har fulgt bloggen din iår.

Åge
Mandal

Anonym sa...

Flotte bilder av nydelige rovfugler.
God bedring og god jul.
Oppland.

Anonym sa...

Virkelige rå bilder. Likte alle men bildene av hønsehauken er bare helt suverene!!!
God bedring og ei velsigna julehøytid:)

Signe.

Anonym sa...

Nydelig bildeserie. Tenk og ha så mye liv på en åteplass. Hønsehauken er utrolig vakker fugl.
Her sku en ha vøri! Trist og lese at du sliter med helsa.
Håper det ordner seg slik at jula kan nytes og julefreden kan senke seg. God bedring og god jul.
Alf.

Anonym sa...

Fantastisk bildeserie og tekst. Ingen annen rovfugl har ett blikk som kan måle seg med hønsehauken. Dette for du utmerket godt fram her. Ønsker deg god bedring og god jul Knut.
Sander.

Anonym sa...

Flotte bilder igjen. Må si meg enig som andre har nevnt hønsehauken er bare helt rå. Den er nok den mest komplette rovfugl i norsk fauna. En trussel for enhver skapning unntatt ørna selvfølgelig. Trist at du sliter med helsa nå i jula, men etter nedturen kommer oppturen.
God bedring og ei riktig god jul til deg.
Vidar.

Anonym sa...

Meget bra bilder av alle rovfuglene. Faktisk så er vel bildene av spurvehaukene de mest attraktivte og vanskeligste innen foto av rovfugl. Er imponert over mangfoldet dunhar opparbeidet deg her. God jul og ett godt nyttår til deg.

Åge.

Anonym sa...

Fine bilder og god fortelling. Ikke rart at hønsehauken fikk hastverk med og spise når kongen var i området.
Heldige du som har en slik attraktiv åteplass.
God bedring og fortsatt god jul og nyttår.

Marit
Telemark

Anonym sa...

Ja her har du fått en flott serie bilder. Nydelig gammel hønsehauk hunn. Den er en rå jeger i både åpent og tett landskap. God bedring til deg og takk for alle innlegg du har delt igjennom året. Setter stor pris på denne bloggen.
God jul og ett riktig godt nyttår ønsker jeg deg.

Gunnar Olsen
Oslo.

Anonym sa...

Hei Knut og god jul. Tøffe bilder du serverer igjen fra åteplassen.
At både spurvehauker og kongeørn er så aktive om dagen er spesielt moro. Synes også at bildene og blikket av hønsehauken er noe av det råeste man kan oppleve i norsk natur.
Håper snart ryggen din blir bedre slik at du kan besøke den kjære åteplassen din igjen. God bedring Knut og lykke til med fotojakta i 2014.

Glenn Byremo

Anonym sa...

Herlige bilder du har fanget på minnebrikka.
God jul og god bedring:)
Stian
Varhaug

Anonym sa...

Fantastisk moro og se flotte bilder fra åteplassen.
Godt tekst til bildene. Strålende jul og godt nyttår.

Trond K.
Varanger

Anonym sa...

Flotte bilder. Takk for titten igjennom året. Du er ikke bare en god fotograf men en dyktig skribent også.
Vondt og høre du sliter med helsa og ønsker deg god bedring. Fortsatt god romjul og nyttår!
Molde.

Anonym sa...

Kjempefine bilder igjen fra åtebua!
Hønsehaukbildene er klasse for seg.
Håper helsa bedrer seg for deg. Lykke til og godt nyttår.

Monica
Romsdal

Anonym sa...

Flotte bilder og innlevelse til dagen på åteplassen. Fantastisk fine detaljer på hønsehauken. Dette var toppbilder etter min vurdering. Godt nyttår!
Nina Nordland

Anonym sa...

Mange flotte bilder. Utrolig varierende rovfuglarter du kan vise til. Imponerende åteplass!
Rune P.

Anonym sa...

For noen flotte bilder du tar. Likte dem alle. Godtnyttår.

Tor Vegard O.

Anonym sa...

Voldsom flotte bilder av rovfuglene. Den majestetiske ørna var praktfull må jeg si. Godt nyttår.
Halvard R.

Anonym sa...

Flotte bilder av hauk og ørn. God gang på åteplassen din. For håpe det forsetter utover vinteren. Jeg hadde en åteplass for noen år siden men fikk aldri noe ordentlig gang på den dessverre. God romjul og nyttår!
Sigbjørn Å.

Anonym sa...

Fine bilder du serverer på slutten av året. Vi i familien setter stor pris på denne bloggen og det inspirerer oss til og komme selv ut i naturen og studere den lille kunnskapen om fugl som vi har. Godt nyttår til deg og din familie.

Arnhild m/familie.

Anonym sa...

Mye bra bilder her og da spesielt bilder av hønsehauken.
Bildene av spurvehauken er kanskje det som skårer best.
Godt nyttår. Geir.

Anonym sa...

Så flotte bilder. Alle rovfuglene har sin skjarm. Du skildrer som alltid godt om livet om morgenen ved åteplassen. Skulle veldig gjerne ha fått oppleve denne aktive plassen. Riktig godt nyttår til deg. Kåre.

Anonym sa...

Spennende bilder og innholdsrik tekst.
Likte alle da spesielt hønsehaukbildene!!
Godt nyttår.
Hans R.

Anonym sa...

Godt nyttår.
Flotte bilder du har fanget på åteplassen. Moro og lese og studere bildene dine.
Magda.

Knut J Andersen sa...

Hei alle sammen.
Takk igjen for mange oppmuntrende kommentarer. Julen 2013 ble dårlig for mitt vedkommende. Jeg endte på sykehus 1.Juledag og det tok to døgn før jeg slapp ut igjen. Tok tid å komme seg igjen, men nå er jeg på god vei. Om ikke lenge håper jeg på tur til Åteplassen. Etter rapportene jeg får er det to Hønsehauker som er der oppe. En ungfugl og en voksen.
Hilsen Knut