Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

lørdag 2. juli 2011

På besøk hos Spurvehauk familien.

 Sitter her på fotoplattformen ca 3 meter over bakken og venter på mor Sphauk skal komme.  Var borte da jeg kom for ho har nok hørt og sett meg. Har rigget meg til med noe mykt å sitte på, stativ, noe å spise og selvfølgelig fotoapparatet. Det varer ikke lenge før hun kommer flygende fra venstre med en fugl i klørne. Ho ser ned på meg, men enser meg ikke så mye, for jeg er godtatt. Men bare når jeg sitter nede på plattformen. Reiser jeg meg blir hun var. Skyter noen skudd, mens hun deler ut biter av byttet til sultne unger. Ja, for det er som du har hørt fem unger. Hannen ser jeg ikke så mye til, men hører når han gir henne signaler om at han er i nærheten. Da blir hun urolig og ser seg omkring før hun kaster seg ut og seiler bort til overleveringsstedet. For det er en spesiell plass som overleveringen av byttet finner sted. Hører de bråker litt der borte og ikke lenge etter kommer hun tilbake til reirskåla med mat. Da er det utdeling av delikatesser og appetitten er det ikke noe i veien med. Etter måltidet ser jeg en av ungene komme mot kanten av reirskåla. Den vender bakenden ut i det fri og så kommer det en stråle mot meg. Heldigvis så når den ikke fram. Når ho mor er ferdig med matutdelingen, setter hun seg og slapper av før neste levering. Da er det at jeg må være klar, for nå er det tid for fotografering igjen. På slutten av dagen hopper hun opp på en grein rett ved reiret og blir med det et fint fotoobjekt. Ungen tar en titt ned på fotgrafen gjennom greinene i reiret. Snart er fotodagen over for fotografen, han pakker sammen sakene sine og drar hjem til ho mor! På søndag er det tid for å ringmerke de små og det ser jeg fram til.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Spennende bilder/tekst.
Lykke til med ringmerkingen imorgen.

Nina S.
Nordland.

Anonym sa...

Gode bilder til og være i en granskog.
Har selv studert spurvehauk på reir og det kan være vanskelig nok det for ikke og snakke om og få bilder, og få klare bilde.
Men det har du fått til fint her.
Jeg "misunner" deg litt her.
Skulle likt og fått være med på ringmerkinga imorgen.

Lars T.
Rogaland.

Anonym sa...

Fine bilder Knut.
Spennende at du har annledning til
og få ringmerket ungene.

Marit
Telemark.

Anonym sa...

Fine bilder av fru spurvehauk.
Likte godt det nederste bilde.

Molde.

Anonym sa...

arniff oppland

Fine bilder av en rovfugl som er meget vanskelig og få bilder av.
Gratulerer.

Arnfinn.
Oppland.