Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

tirsdag 21. juni 2011

Prosjekt Spurvehauk på rede

 Ugleungene fra forrige prosjekt er nå ute av redet. Det nye prosjektet er Spurvehauken. For en tid siden kom Glenn å sa at han hadde funnet et Spurvehauk rede som ikke var så alt for langt fra åteplassen vi hadde i vinter. Han hadde vært oppe og sjekket og det var fire egg. Mye tydet på at dette kunne være mulig å fotografere. Tiden var ikke moden ennå, men når ungene var klekt kunne vi se nærmere på dette. Tiden gikk og en dag sa Glenn at nå var var det på tide å ta en tur til Spurvehaukrede. Vi var tre som la i vei til vårt første møte med denne flotte fuglen. Glenn som oppdaget redet, Willy min fotokamerat og jeg. Vi hørte den før vi så den og vanskelig var det å få øye på redet. Vi oppdaget ganske raskt at det var fotografisk ganske vanskelig å jobbe pågrunn av at vi burde høyere opp + at det var endel grener i veien for sikten. Sikten mente Glenn at det skulle vi fikse for han var en "gammel" treklatrer. Ganske riktig et par turer til redet, en stige, noe klatring og en sag så var det i orden. En dags arbeid, så var en platform på plass og vi hadde kommet oss opp i høyden. Under arbeidet i dag sjekket Glenn redet igjen og det viste seg å være fem små nøster oppe i redet. De to øverste bildene i dette innlegget er fra prøvefotograferingen i dag. Synes selv at de ble ganske bra, men det er ikke lett å få de gode bildene for reirskåla er omgitt av kvister og autofokusen kan lett ta feil. Planen er å følge Spurvehaukfamilien fra fotoplattformen en tid framover og kanskje se de små ta til vingene.

Kan dette være fru Spurvehauk?? En kjent skapning som besøkte oss mange ganger på åteplassen i fjord høst. Det vi håper på er at de små som er i redet nå, kommer og besøker oss på åteplassen til høsten igjen.

Den som følger med vil dersom alt lykkes få høre mer om Spurvehauken på redet.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Fine bilder Knut.
Moro at man nå kan sitte og følge med på
hva de for servert på reirskåla.
Enda mer liv blir det når ungene vokser til og krever mye mere mat.
Alltid gøy og holde på med fugleprosjekter sammen med deg og Willy.

Glenn Byremo.

Anonym sa...

Fine bilder.
Hvor høyt oppe ligger reiret?
Tror også jeg har funnet Spurvehauk iår.
Men det er så tett og vondt og se.

Lars T.
Rogaland.

Anonym sa...

Hei Glenn og Lars.
Takk for kommentarer. Det er litt vanskelig å tippe, men 10-15 meter opp ligger nok redet. Flott plass for fuglen, men ikke så bra for oss fotografer. Etter forholdene har vi fått det ganske greit der nå. Spennende å se utviklingen.
Hilsen Knut

Anonym sa...

Blir moro og følge med.
Nydelige bilder.

Marit
Telemark.

Anonym sa...

hei.
Fine bilder av spurvehauken:)
hilsen Malin

Anonym sa...

Pene bilder.
Blir spennende og følge med.

Kåre P.
Aust-agder.

Anonym sa...

Blir spennende og følge med.
Rovfugl er gøy.

Molde.

Anonym sa...

Hei Knut.
Mye innarbeidelse i alle bildene dine samt god tekst som viser at du har god kunnskap om fugler og hvor du skal finne de forskjellige artene.
Virkelig en fin blogg du har fått til her.

Arnfinn.
Oppland.

Anonym sa...

Hei alle sammen.
Takk for kommentarene dere har lagt inn. Har ikke vært så flink i det siste med å legge inn innlegg. Har lyst til å legge inn noe "ferskt" når jeg skal ha et innlegg, men det er ikke alltid jeg har så mye spennende som er ferskt. Håper dette prosjektet kan gi en del fine bilder og en god historie. Hilsen Knut

Anonym sa...

Veldig fine bilder og tekst igjen.
Blir spennende og følge med.
Skal du ringmerke ungene slik som kattugleungene?

Nina S.
Nordland.

Anonym sa...

Hei Nina S.
Ja, planen er at vi skal ringmerke disse også. Marius har sagt ja til å ringmerke, men dagen er ikke satt ennå. Spennende blir det uansett.
Hilsen Knut