Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

søndag 6. mai 2012

Mitt første møte med Jordugla.

 Jeg er på fotojakt på Lista. Har hørt at Sivhauken er observert her ute. Kjører langs en utmarksvei og speider over jordene. Det har kommet endel fugler den siste tiden, så våren er godt igang. I høyre øyekrok ser jeg en fugl fly lavt over jordet. Der er Sivhauken, tenker jeg. Etterhvert som jeg følger fuglen synes jeg den er litt lys til å være Sivhauk og når jeg får se ansiktet ser jeg at jeg tok feil. Det er ei ugle! Hvilke ugler er ute nå på søndag ettermiddag. Trodde alle ugler så nær som Spurveugla lå og sov nå. Har ikke boka med meg, men ringer til Glenn.
Glenn mente det kunne være Jordugla, da den er delvis dagaktiv. Plutselig ser jeg ei ugle til. Den sitter på en gjerdestolpe og ser utover landskapet. Får parkert bilen, rullet ned vinduene og Mark II er allerede klar. Ikke lenge etter letter Ugle nr to. Snart er en av de på skuddhold, men det går ikke bra for jeg har motlys. Det blir bare en svart skygge mot lys himmel. Det skal bli flere muligheter for snart nærmer den seg igjen. Etterhvert ser jeg på småfuglene når den nærmer seg. De kommer flygende i vill panikk og ganske riktig snart nærmer den seg igjen.
 Det er morro å se på disse vakre fuglene når de jakter, de er så elegante når de flyr. Passer på når de er ute av synet å komme meg ut av bilen og sette meg i en haug med høyt grass. Ser de jakte litt lenger borte og så er de ute av synet. Her jeg sitter har jeg begrenset synsvidde og har ikke full oversikt. Sitter stille og håper den skal komme min vei. Plutselig kommer den bakfra, rett over hodet mitt og flyr mot skogen. Ingen sjanse for bilde, kunne selvsagt tatt bildet bakfra, men dette bildet er ikke så interessant.
Etterhvert ser jeg de flyr samme veien inn i et skogholt og forsvinner. Venter en stund, men ser de ikke mer. Får senere vite at de er observert over Sivsjøen(Norges største)/Slevedalsvannet noe senere. Neste dag er jeg på plass igjen, men da ser jeg bare den ene og bildene blir ikke gode. Alle disse bildene er heller ikke så gode, men synes dere skulle få se dem. Senere samme kvelden får jeg se en av dem over Sivsjøen, men på litt for lang avstand.  Det var kjempemorro å møte denne ugla. En flott fugl, som egentlig ikke er så sky, men nysjerrig som ugler flest. Håper å møte dem igjen senere i Listalandskapet!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Utrolig at du kom så nærme disse vakre uglene.
Har bare sett dem en sjelden gang på lang avstand.
Flotte bilder må jeg si.

Molde.

Ottars fotoblogg sa...

Fint at du fikk Jordugla på brikka,fint dokumenter med bilder.
Bra fanget!

Ottar

Anonym sa...

Ja dette var meget bra.
Flotte bilder av en vakker ugle.

Gunnar Olsen.

Oslo

Robert Espeseth sa...

Det må ha vært gøy, selv har jeg aldri fått se den, og fine bilder fikk du og :-)

Anonym sa...

Fine bilder.
Siste bilde ble min favoritt.
Marit

Telemark.

Anonym sa...

Ja det må ha vært en opplevelse og se jorduglene slik.
Jordugle har jeg aldri sett.
Siste bildet var blinkskudd.

Kåre.
Aust-agder

Anonym sa...

Fine bilder.
Har sett endel jordugler her på Varhaug.
Siden de er dagaktive er de lettere og få øye på.
Stian
Varhaug

Anonym sa...

Tøffe bilder.
Jeg likte det siste bildet.

Åge

Mandal

Anonym sa...

Fine bilder av ei fin ugle.

Oppland

Anonym sa...

Fint knippe med bilder.
Har sett noen jordugler her på gården.
Har hørt at de hekker lenger nede i Dalen.

Trond K
Varanger

Anonym sa...

Fine bilder av Jordugla.
De arten har jeg aldri sett.

Nina S.
Nordland

Anonym sa...

Kjempeflotte bilder her.
Jeg har heller ikke sett denne arten.

Monica
Romsdal

Anonym sa...

Nydelig ugle.
Magda

Anonym sa...

Jordugla er en langvinget flott ugle.
Fine bilder.
Kåre.

Anonym sa...

Mange fine bilder,men falt mest på det siste bildet.
Utrolig moro at du fikk jorduglene på brikka.

Glenn Byremo.

Anonym sa...

Hei Knut.
Flotte bilder av jordugla
Har sett jordugler her i gode smågnager år.

Kjell
Soknedal

Knut J Andersen sa...

Hei alle sammen. Må igjen få takke for mange kommentarer. Tydelig at denne ugla var litt spesiell. Håper å komme med flere innlegg om denne fuglen. Hilsen Knut