Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

mandag 18. februar 2013

Ungfuglen skaper liv på Åteplassen

 På Åteplassen er det nå liv takket være en ungfugl som har vært der ganske lenge. Voksenfuglen er i nærheten, men er sky og skjelden nede. En ideel situasjon for ungfuglen som får boltre seg som den vil. Tidligere har dere sett kamp mellom voksenfugl og ungfugl. Ungfuglen er så stor(muligens ei ho) at den går ikke tilbake for voksen hannen i en kamp. Selvom voksenfuglen vant sist, er jeg ikke sikker på om den ville vunnet igjen. Morro med litt action her oppe
Pågrunn av en del sittepinner er det ikke så godt å beregne hvor hauken setter seg om morgenen. Må bare tippe, men ofte tar en feil. Da er det ikke så lett å få flyttet kameraet til riktig sted. Det er viktig å gå forsiktig frem. Mange ganger tør jeg ikke røre kameraet før hauken forflytter seg for å spise. Som oftest sitter den en god stund etter landing og bare lodder stemningen. Det er morro dersom jeg har valgt riktig sittepinne å betrakte fuglen der den sitter. Morro å se dens årvåkenhet overfor eventuelle farer. Når kysten er klar, er det bare å sette igang med å spise. Ja den kan sitte i timesvis å spise, bare avbrutt av om det kommer en annen rovfugl i nærheten og for å se om den kommer for nær.
 På den nye sittepinnen til Willy har den god utsikt. Når den kommer inn for landing der, kan det bli gode bilder. Her kan den se alt som foregår på Åteplassen. Den kan også se Ekornet som spiser frø rett nedenfor bua. Rett som det er kommer den i full fart for å ta det og da kan jeg høre vingene ta i bua. Her om dagen var jeg sikker på at nå var det hauke mat, men så hørte jeg det under bua.
 Å sitte i bua er konsentrasjon, konsentrasjon og atter konsentrasjon. Du hvet ikke når det skjer! Av og til kan du få et lite forvarsel, men da må du ha fulgt med hele tiden underveis. Spennende å oppleve dette. Timene raser avsted og du glemmer tid og sted.
Når en sitter her oppe time etter time, drømmer en om at det skal komme noen andre rovfugler. Noen andre rovfugler som plutselig går inn for landing på en av sittepinnene. Det har dessverre ikke skjedd, men håpet er der ennå. Vi er sikker på at det er Kongeørn og Musvåk i området, men av en eller annen årsak så kommer de ikke ned. Vi håper på at kamufleringen av bua skal gi resultater.

 Hauken kan som nevnt sitte i timesvis og spise. Fikk melding om noen som hadde sett en hauk ta en Jerpe og det tok ca 2 timer før den var spist. Den er ganske konsentrert når den spiser bare avbrutt av at den innimellom skal på do. Her er det  like før strålen står i været, en fin positur.


 Plutselig blir jeg var en fugl som lander på pinnen til Willy. Nøtteskrikene pleier også å lande her, men synes den er litt ulik dem. Retter kameraet mot den og sannelig der sitter Spurvehauken. Ikke mye vi har sett til den i det siste. Den er tydelig på vakt og krøker seg sammen for det blåser ganske tøft i dag.
 Ellers er det endel andre arter på plassen som ikke får så mye plass i disse spaltene. Vi har mange Dompapper, Grønnfinker, Meiser, Kjernebitere, Grønnsissik, Bjørkefink, Bokfink, Troster, Nøtteskriker, Ekorn, Flaggspett og av og til noen Skjærer.Å kamuflere Åtebua har gitt resultater. Først forsvant ungfuglen i et par dager, men så kom den tilbake. Sammen med den har vi nå fått en ny flott han. Dette har jeg tenkt å fortelle litt om i neste innlegg.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiske bilder. Bildet av de tre dompapene var utrolig flott.Vidar.

Anonym sa...

Fantastisk nydelige bilder. Likte godt bildene av dompapene og kjernebiteren. Moro at du har så mye småfugl også på åteplassen. Spennende med ny hann. Gleder meg og se.
Nina S
Nordland

Anonym sa...

Flotte bilder fra skjulet. Mange fine haukebilder igjen. Gøy at det er aktivitet på åta.
Kåre P.
Aust-Agder

Anonym sa...

Likte godt haukebildene her spesielt nr 3.
Gledelig at ny hauk er på åta.

Halvard R.

Anonym sa...

Kjempefine bilder. Nydelig bilde av både flaggspetten og de andre fuglene.
Magda

Willy Gill sa...

Gratulerer med mange flotte bilder, Knut. Liker særlig bildene av ungfuglen på den nye pinnen "min". Håper jeg også snart får en hauk på denne pinnen. Snakkes. Willy

Anonym sa...

Utrolig flotte bilder. Bildet av nøtteskrika var tøft.
Molde.

Anonym sa...

Nydelige bilder. Alt fra hauk til småfugl var flotte.
Arnfinn

Anonym sa...

Gratulerer med mange flotte bilder.
Likte godt åtebua.

Lars G.
Rogaland

Ottars fotoblogg sa...

For noen flotte bilder, knallbra!

Ottar

Anonym sa...

Dette er kongebilder. Nydelige actionbilder av hauken. Moro at ny hauk er på gang. Bildet av 3 dompaper på siden av hverandre var utrolig spesielt.

Trond K.

Varanger.

Anonym sa...

Fine bilder og flott tekst.
Gunnar Olsen
Oslo

Anonym sa...

Kjempefine bilder må jeg si. Er så glad i spetter så her ble flaggspetten min favoritt.

Monica
Romsdal

Anonym sa...

Så utrolig flotte bilder. Meget flott lys. Dompapene var enestående.
Sander K.

Anonym sa...

Dette var flotte bilder. Jeg holder også en knapp på dompapbildet.

Oppland

Anonym sa...

Hei Knut.

Her hadde du mange flotte bilder. Gleder meg til forrsettelsen.
Glenn Byremo.

Anonym sa...

Superflotte bilder. Må være knall og ha så mange forskjellige arter rundt åta. Nøtteskrikebildet likte jeg godt.
Kjell

Soknedal

Anonym sa...

Fine bilder. Mange flotte actionbilder du har fått av hauken.
Jeg har dessverre ikke opplevd og sett kjernebiteren. Kjempeflott bilde du har fått av denne arten. Kåre.n

Anonym sa...

Fantastiske bilder. Skjønner godt du tilbringer mye tid blandet disse nydelige fuglene. Likte godt dompap hannene.
Rune P.

Anonym sa...

Blir så imponert over alle disse bildene. Personlig syntes jeg det er vanskelig og få klare og skarpe bilder av spesielt rovfugler. Denne serien kan du være stolt over. Kåre.

Anonym sa...

Utrolig flotte haukebilder i fine positurer.Skarpe og fine detaljer på farge og lys. Vi hadde også nede to hønsehauker på åta i ca ei lita uke. Men de er nå helt borte. Kjempekjedelig. Trodde nå at haukene skulle bli værende for mat er der. Hva bruker du mest til lokkemat?

Mvh. Arnhild

Anonym sa...

Råtøffe bilder av hauken. Er regnet for og være den villeste og råeste rovfuglen iforhold til dens størrelse. Proft opplegg du har fått til her. Imponerende skjul også. Da blir det resultat og lønn for og gjøre det skikkelig. Sigbjørn Å.Anonym sa...

Ja dette var meget flotte bilder av både store og små fugler.
Flott blogg.
Signe.

Knut J Andersen sa...

Hei alle sammen.
Takk for alle kommentarene. Tydelig at dere likte hva dere fikk se og det gleder mitt hjerte. Arnhild: Kjedelig at ikke haukene ble lenger, de er jo så flotte. Vi bruker mye høne som åte, men kråke er topp. Få dem gjerne litt opp fra bakken. Sittepinner er viktig. Hilsen Knut