Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

mandag 1. oktober 2012

Siland - Rådyr - Landskap.

 Sitter i bilen på en ny fototur. Lista er landskapet og jeg er på vei til Verevågen. Hvorfor det heter Verevågen er ikke godt å forstå for Verevågen ligger på Stave og Stavestø ligger på Vere. Forstå det den som kan. Det er en forklaring på det, men den er for lang. Lenge siden jeg har vært her nede. Det blåser endel i dag og det er forholdsvis tidlig. Er det noe fugl å se tro? Her har jeg sett Havørn, Fiskeørn, Myrhauk osv. Hva får jeg se i dag?
I det jeg ankommer vågen, ser det dødt ut. Får stoppe bilen og vente litt. Ikke så lenge etter ser jeg i enden av en liten molo at det er noen fugler som dykker. De kommer nærmere hver gang de kommer opp etter dykket. Snart ser jeg at det er Silender som dykker. Ser snart at det er en hel flokk.
 Sitter helt stille og gjør kameraet klart. Snart har jeg dem i søkeren og skyter noen skudd. De bryr seg ikke om meg og snart er de helt nærme. Etterhvert får jeg en hel serie på brikka og fuglene forsvinner fra meg igjen. Venter og ser hva som skjer, men regner med at de forsvinner et annet sted. Der tar jeg feil, de er snart på vei mot meg igjen. Dette er morro for synes Silanda er en flott fugl og attpå til få dem så nærme. Ingen hanner i flokken, men hoa er fin den også.
 En av endene blir hengende etter og det ser ut som om den har problemer med å svelge noe. Den rister på hodet og strekker hals, men intet hjelper. Når jeg ser på bildene, ser jeg at den har fanget ei lita flyndre og den er ikke lett og svelge. Da skal man være stor i nebbet. Snart forsvinner fuglene, ser at de tar til vingene og drar ut mot havet igjen.
Starter bilen og drar mot nye mål.
 Her ser dere Verevågen hvor Silendene dykket. En flott plass i Listalandskapet.
 Turen videre går til Kviljosanden. Vil ut for å se om det har samlet seg noen vadere. Ankommer stranden og ser noen Myrsniper, Polarsniper og Lappspover. Setter meg ned på stranda og venter. Snart har fuglene roet seg og jeg kan prøve å nærme meg dem. Det blir noen bilder av dem, men de er veldig nærvøse i dag. De flytter ofte på seg og det kan være bra dersom en vil ha noen flygebilder.
Senere tar jeg meg en tur inn på jordene på innsiden av stranden for å se etter rovfugl.
Ikke mye å se i dag, så etterhvert blir kursen satt for Hellemyra for å se etter rovfugl. Opptimistisk drar jeg inn over jordet mot flyplassen. Det er alltid endel småfugler i buskene langs traktorveien inn mot flyplassgjerdet. Så også denne dagen og idet jeg passerer et lite tre, ser jeg Spurvehauken komme i full fart. Den er borte før jeg får sukk for meg, men jeg haster videre. Snart sitter jeg gjømt i en busk og venter. Rovfugl ser jeg nesten ikke. Ser den samme hauken ute på jordet som forfølger en liten flokk med småfugler, men den er alt for langt borte. Mens jeg sitter og venter ser jeg plutselig et rådyr passere meg på ca 3 meters avstand. Nei det kommer et til og det ser ut til å være skadet. Det høyre bakbenet har den problemer med å stå på. På tross av at jeg er så nærme dem, har de ikke oppdaget meg. Tar noen bilder av dem og da stopper de opp for å lytte. Jeg fryser i min stilling og snart går de videre. Ikke så uvanlig å treffe på rådyr her, men morro at de var så nær. Snart er de borte og det begynner å regne, så jeg begir meg på hjemveien. Et stykke på veien ser jeg en flokk fugler som har landet på jordet. Finner meg en plass intil et lite tre og der setter jeg meg ned. Hører en flokk med gjess som nærmer seg og de lander litt fra meg, men samtidig er en ganske stor flokk måker i bevegelse. Et eller annet finner de på jordet, men hva? Kan det være noen innsekter som kommer fram i grasset når det regner? Noen av måkene kommer ganske nær.
Regnet tiltar og jeg setter kursen for bilen. Vel i bilen er jeg ganske våt, så kursen blir satt hjem til Grettestøveien for å få på meg tørre klær og se på dagens fangst. En ganske vanlig høsttur men sol og skiftende skydekke og enkelte regnbyger fra vest.
 Til slutt to landskapsbilder fra Lista:

Dette er fra Haviksanden en nydelig plass for bading og turer.
Dette er fra Grettestø og omkring midt i bilde har vi vårt hus. Det er rødt, som mange hus er på Lista.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Flotte bilder av fugl dyr og landskap.
Gøy og inn på morgenkvisten og se nye innlegg fra deg.

Arnhild.

Anonym sa...

Fine bilder. Fantastisk nærme du kom silanden på første bildet!! Håper det skadde rådyret klarte seg,trist.
Bildet av Havikstranden var flott. Himmelsk.

Magda.

Anonym sa...

Utrolig flotte bilder av silanda. Her nord blir den også kalt fiskeand. Skarpe og lyse landskapsbilder.
Nina S.
Nordland.

Anonym sa...

Fantastiske bilder av silanden. Den er en god fisker. Flotte bilder og god fortelling. Havikstranden er en vakker plass.

Åge
Mandal.

Anonym sa...

Flott bilde serie. Landskapsbildene er som vanlige utrolig vakre. Bildet av Verevågen er bare fantastisk men en katastrofe med de hersens vindmøllene. Kan ikke fatte at kommunen har gått med på den slags voldtekt av denne flotte naturen det ute.Hvordan kan de tenke at dette skal bli økonomisk lønnsomt? Men men nok om det.

Stian

Varhaug

Anonym sa...

Tøft bilde av silanden med fisken i nebbet. Er dette en hunn da jeg tror hannen er mer grønn på hodet? Flott at du tar med noen landskapsbilder fra den unike naturen på Lista.
Veldig synd med vindmøllene syntes jeg.
Marit
Telemark.

Anonym sa...

Fine bilder og tekst.

Molde.

Anonym sa...

Kjempeflotte bilder av silanden. Her var du vel nærme?
Tøft bildet med fisken i nebbet.
Enig dumt med vindmøllene i dette flotte landområdet.

Lars G

Rogaland

Anonym sa...

Her var mange fine bilder og informativ tekst.
Likte godt fluktbildet av lappspoven.

Oppland

Anonym sa...

Veldig interessante bilder og tekst. Jeg er veldig begeistret for landskapsbildene dine. Ser andre har kommentert vindmøllene på ett bilde. Det er en katastrofe for her blir mange fugler drept. Det blir som kjøttkverner som surer og går.

Monica
Romsdal

Anonym sa...

Liker godt og komme hjem fra jobb og så oppdage nytt innlegg på bloggen. Flotte bilder.
Gunnar Olsen
Oslo

Anonym sa...

Hei igjen Knut.
Måtte bare kommentere den nye forsidebildet av toppanda var bare helt nydelig.

Monica.
Romsdal.

Knut J Andersen sa...

Takk for det Monica. Synes også det er flott. Til dere som har kommentert og lagt merke til vindmøllene på Lista. Ja det er synd at disse har kommet. Overalt hvor du er på Lista så ser du møllene. 25 er på plass, men det skal opp 31 totalt. Naturen er for alltid preget av disse møllene. De som tjener på disse store dingsene er komunen og grunneierne. Heldigvis gikk komunen imot her i Lyngdal. Hilsen Knut

Anonym sa...

Ja her var det mange flotte bilder. Landskapsbildene er som alltid veldig bra utført.
Kåre P.

Aust-Agder.

Anonym sa...

Flotte bilder og kjempefint bilde av toppanden. Synd med alle vindmøllene.

Halvard R.

Anonym sa...

Vakre bilder fra Lista.
Moro og følge bloggen.

Anonym sa...

Fine og skarpe bilder.
Robin.

Knut J Andersen sa...

Hei alle sammen.
Takk igjen for alle kommentarer. Ser at det er noen nye også denne gangen. Hyggelig med nye og takk til dere som har vært med meg fra begynnelsen. Hilsen Knut