Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

onsdag 31. oktober 2012

Haukugla gjester Lyngdal

 Haukugla en fugl som oftest holder til i Nordområdene har i høst gjestet Sørlandet. Har lenge tenkt på hvor flott det ville være å få bilde av denne fuglen. Så vakker og som gjør seg like godt på svart-hvit bilde som på fargebilde.
En søndag for noen uker siden fikk jeg melding om at en var observert i Lyngdal. Fikk beskjeden litt sent og dro opp for å se den, men da var fuglen fløyet. Siden har jeg vært der oppe flere ganger uten hell. En dag jeg var der fikk jeg se den på laaaangt hold og bildene ble deretter.
Så sist lørdag kom det inn en telefon fra min fotokamerat Willy som jeg desverre ikke hørte. Når jeg ble oppmerksom på den, ringte jeg med en gang og Willy fortalte at han hadde kjørt forbi dette området og der bare noen få meter fra han satt Haukugla. Dette var noen timer tidligere, men nå var den borte. Han trodde ikke det nyttet å ta turen nå. Jeg kunne ikke la være og snart kjørte jeg opp til området. Da jeg nærmet meg kom jeg til en uoversiktlig sving og der gjorde hjertet et hopp. Blodet begynte å bruse og i begynnelsen av svingen satt Haukugla tett ved veien. Kunne ikke annet enn å stoppe, opp med kameraet, ned med ruta og skyte. Den satt og satt mens bilene suste forbi i motsatt rettning av meg. Heldigvis kom det ikke noen i min rettning. Snart flyttet den seg, men ikke langt og jeg lot bilen renne bakover til jeg var i posisjon og skøyt videre. Så tok den en lengre flytur og jeg fikk parkert på en lomme. På med tøy og utstyr gikk jeg opp mot plassen jeg sist hadde sett den. Tilfeldigvis så jeg meg tilbake og i øyekroken så jeg noe som fløy ned fra telefonledningen. Det måtte være fuglen.
Ganske riktig den hadde satt seg i et tre inne på ei myr. Prøvde å gå innover myra, men det var for bløtt. Så flyttet den seg inn i noen trær og jeg gikk tilbake til veien. Rolig spaserte jeg nedover veien for å se. Plutselig hoppet den ut fra treklyngen og satte seg på telefonledningen. Nærmet meg forsiktig mens jeg skjøyt. Det var et dårlig lys for fotografering, da jeg hadde motlys(hadde dessverre glemt blitzen). Den satt og satt. Fikk plassert den rett foran ei bjørk og dette hjalp noe. Jeg sto på en ene siden av veien og den satt på telefonledningen på den andre siden. Helt utrolig. Hadde fått høre at den var veldig tillitsfull og det stemte på prikken. Etter en tid fløy den over i bjørkeskogen på min side av veien. Her fikk jeg bilder av den mens den satt i løvskogen til den begynte å jakte, men da var det slutt. Nå hadde den vært motiv nok og nå måtte jeg gå.
Det var en fantastisk opplevelse å være så nær en Rovfugl uten å sitte i kamuflasje. Hvor lenge den blir her er vanskelig å si, men vi håper den blir leeeenge!


 Vi er i overgangen mellom høst og vinter her sør.
Da er det ofte naturen viser seg med sine varme farger. Således ble på dette bildet.
 Her er et sommerlig motiv, med barn på stranda.
Noen i vårt langstrakte land har nok allerede fått kong vinter på besøk og vinter kan vi også ha her sør.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Wow for noen bilder. Dette er høy klasse. Utrolig klare og skarpe. Haukugla er en av mine favoritt ugler og når jeg ser disse bildene er jeg ikke i tvil om akkurat det.

Marit
Telemark

Ottars fotoblogg sa...

Fantastisk flotte bilder av Haukugla, her stemmer det meste.
Gratulerer!

Ottar

Anonym sa...

Gratulere med utrolig flotte bilder. Ja her stemmer det meste.

Kåre.

Morten Borg sa...

griseflaks og kjempebilder

Anonym sa...

Dette var rått. Fantastisk.

Bjørn

Anonym sa...

For en opplevelse det må ha vært. Utrolig fine bilder. Veldig gøy når det klaffer. Har sett denne arten en gang på hytta i Eiken. En av de flotteste ugleartene etter min mening.

Åge
Mandal

Anonym sa...

Dette var sykt flotte bilder av haukugla. Veldig moro at denne arten ikke er så sky og er veldig fotogen!!! Fin skarphet i bildene.
Rune P

Willy Gill sa...

Hei, Knut. Kjempegøy at du også fikk et næmøte med haukugle. Har jo sett bildene dine allerede, men det gjør ingenting å se dem igjen. Flotte bilder av en nydelig og tøff fugl. Willy

Anonym sa...

Det var noen virkelig flotte bilder, Knut !
Frank Byremo

Anonym sa...

Utrolig flotte bilder igjen.
Molde

Anonym sa...

Du verden for noen flotte bilder. Har dessverre aldri oppservert denne arten men lever i håpet!!

Arnhild

Anonym sa...

Første klassiske bilder. Er moro når man kan studere denne uglearten på dagtid. Utrolig fotogen ugle.
Sander K.

Anonym sa...

Dette må jeg si var flotte bilder.

Anonym sa...

Dette var virkelige flotte bilder må jeg si.
For ett skaperverk. Landskapsbildene er nydelige.

Lars G
Rogaland

Anonym sa...

Dette var en knallbra serie av haukugla. Klare og fine linjer over bildene slik at man virkelig kan studere fuglen. Meget bra dokumentert.
Oppland

Anonym sa...

Hei Knut.

Så fine og flotte bilder du fikk av haukugla. Likte godt alle sammen.


Glenn Byremo.

Anonym sa...

Gratulerer med fine bilder. Spennende.
Nina
Nordland

Anonym sa...

Hvilke flotte nære portretter må jeg si. Likte alle, men bildet nr.3 var bare helt fantastisk.
Kåre P.

Aust-Agder

Anonym sa...

Veldig flotte bilder. Har sett endel haukugler i traktene her hjemme iår. Kanskje en innvasjon iår fra øst?

Monica
Romsdal

Anonym sa...

Flotte nær protretter av haukugla.
Mitt favoritt bilde blir nr.1
Her glir ugla fint inn i terrenget.
Gunnar Olsen

Oslo.

Anonym sa...

Kjempe bilder av haukugla.
Trond K.
Varanger

Anonym sa...

Nydelig bilder av ei vakker ugle. Likte godt bilde nr.3

Kjell
Soknedal

Anonym sa...

Dette var fine bilder. Morsomt når alt klaffer. det er de gangene man husker. Sigbjørn Å.

Anonym sa...

Meget flotte bilder og hyggelig tekst. Men siste bildet syntes jeg var himmelsk. Det bildet har en utstråling av skaperverket. Helt fantastisk. God helg.
Arnfinn

Knut J Andersen sa...

Hei alle sammen.
Tydelig at dette innlegget slo an. Ja, hvilken fantastisk fugl. I fjord var det innvasjon av Perleugler her sør og mye tyder på at i år er det Haukugla sin tur. Mon tro om det har med muse og lemenåret å gjøre? Takk for alle kommentarer. Hilsen Knut

Arnhild sa...

Hei Knut, og takk for hyggelig hilsen på bloggen min!

Utrolig flotte bilder du viser fra nærmiljøet ditt her. Blir virkelig inspirert til å avlegge sørlandet et besøk til våren :)