Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

onsdag 14. november 2012

Tilbake på Åteplassen

 Det har blitt endel turer til Åteplassen denne høsten. Kan ikke skrive om alle for da hadde dere blitt lei, men her kommer et lite sammendrag.
To karer er på vei til Åteplassen. Den ene har kommet opp i de eldres rekker, den andre har så vidt begynt på sin ungdom. Den ene har erfaring etter å ha besøkt Åteplassen mange ganger, den andre er med for første gang. De har flere ting felles: Begge er de veldig fotointeresserte, begge er Canon fun og begge har en forventning og gleder seg til møtet med Åteplassen. Den ene heter Knut og den andre heter Jonas. Vel på plass i Åtebua så er det bare å vente. Det er mørkt og tar en tid før de første fuglene ankommer. Jeg hører en lyd i nattemørket som jeg synes jeg drar kjensel på. Hører den flere ganger, men kan ikke skjønne hva det er. Så går det opp for meg at denne lyden har jeg hørt nattestid før. På forsommeren da jeg satt og fotograferte Kattugla. Ganske riktig ikke så lenge etter så sitter den plutselig på greina i furua til høyre for meg. Her har Spurvehauken og Hønsehauken sittet før den og speidet utover.
Kan jeg skyte spør Jonas? Kan du få fokusert så bare skyt, men vær forsiktig sier jeg. Her har vi med en jeger som ser bedre i nattemørke enn i dagslys. Jonas skyter noen skudd og jeg klarer å få inn et jeg også før den plutselig er borte. Senere hører vi den på nedsiden av Åteplassen flere ganger.
 Å sitte på Åteplassen, kan være inspirerende og kjedelig. Noen ganger blir det nesten bare småfugler, mens andre ganger rekker en ikke å spise for det går i ett. Denne høsten har jeg opplevd endel av det siste. Det har vært helt fantastisk å oppleve Spurvehauken på nært hold. Noen ganger er den så nærme at jeg nesten kan ta på den. Den angriper Nøtteskrikene og Skjærene igjen og igjen. Har vært heldig som har fått så mange flotte bilder av denne lille, raske jegeren. Det man ser er så mye mer enn det som man får bilder av. Ingen autofokus i verden kan følge Spurvhauken når den setter i gang. Må bare håpe på landings- og sittepinnene dens, at vi har hell.
Hønsehauken har vist seg mye tidligere i år enn tidligere. Den har kommet ca en måned tidligere, men har ikke vært så interessert i å sette seg. Om den spiser, så gjør den det når ikke vi er der.  Når Hønsehauken kommer, trekker Spurvehauken seg tilbake. Ser stor forskjell på fuglene om det er Spurvehauken eller Hønsehauken som angriper. Når den store hauken kommer, da er det ikke en fugl å se på bakken. De flyr til alle kanter.


Det nye i år er at Ekornet har kommet på besøk. Ja en dag var det faktisk tre stykker på en gang. Dette synes jeg er veldig morsomt, da jeg nesten ikke har sett Ekorn på mange år. Den må passe seg for den er veldig utsatt for angrep. Det som har overrasket meg er at den ikke er redd hverken for Nøtteskriker eller Skjærer. Til slutt to bilder fra Lofoten.
For noen år siden fikk jeg gleden av å få noen dager i Lofoten-Vesterålen.
Det første bildet er fra en plass som jeg forelsket meg i. Tror det heter Hamnøya. Tilbrakte  to netter her og hvilke fotomuligheter. En fantastisk plass med de høye Lofotfjella i bakgrunnen.
Dette er fra en plass som for en del år siden ble kåret til Norges vakreste plass.
Reine i Lofoten.
Håper at jeg en gang skal få muligheten til å besøke Lofoten igjen. Ønsker meg da bedre vær og flere dager.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Virkelige flotte bilder av spurvehauken. Det er ingen selvfølge og få så fine bilder av denne hauken. Disse bildene scorer høyt over rovfugler. Moro med besøk av ekornet på åteplassen.

Åge
Mandal

Ottars fotoblogg sa...

Flotte bilder fra åteplassen, fantastisk flotte fugler både spurvehauk og hønsehauk. Fine og koselige bilder av ekornet også. Interessant å lese fortellingen din.

Ottar

Anonym sa...

Flotte bilder i ett supert lys.
Som jeg kan se av haukebildene her er det " bare" spurvehauk.
Men ikke misforstå for det er noen kjempebilder.
Ekorn er et koselig dyr.

Arnfinn.

Anonym sa...

Knallbilder igjen fra åteplassen din. Så flott at du tar med deg den yngre garde på dette. Kan tenke det er kjekt for både deg og de som for være med. Heldig er de!!!
Flott tekst og herlige bilder av nøtte liten.

Stian
Varhaug

Willy Gill sa...

Hei, Knut. Du har virkelig hatt noen flotte dager i bua i høst. Kjempebra bilder. Håper på mange flotte opplevelser utover vinteren. Satser på litt kaldere vær snart og litt snø. Da blir det nok endel action igjen. Willy

Morten Borg sa...

veldig bra bilder, liker spesielt godt det første

Anonym sa...

Meget flotte bilder og tekst.
Nydelige landskapsbilder fra nord.

Oppland

Anonym sa...

Knallbilder igjen. Du er bra heldig som har tilgang til åteplass og da spesielt med spurvehauk. Meget flott lys over bildene og da spesielt ekorn bildene. Kjempebra at du ofrer tid til unge fotografer. Lykke til videre med bloggen.


Marit
Telemark.

Anonym sa...

Utrolig spennende prosjekt det må være og holde på med en sånn åteplass som du har her. Alt fra rovfugl til småfugl og dyr. Fantastisk fine bilder av ekornet må jeg si.

Oslo.

Anonym sa...

Flotte bilder av spurvehauken. Bilde nr. 3 ble min favoritt.
Rune.

Anonym sa...

Du verden kor flotte bilder fra åteplassen. Koselig fortelling.
Nina S.

Nordland

Anonym sa...

Dette var heftige bilder av spurvehauken. Likte dem alle. Nydelig skarphet på ekornbildene. Så flott at du tenker på ungdommen!!!
Trond K.
Varanger

Anonym sa...

Tøffe bilder av hauken. Må bare være helt rått med en slik åteplass.
Molde.

Anonym sa...

Flotte bilder. Likte spesielt godt det første bildet. Fantastisk flott natur nordpå.

Sander K

Torbjørn Wingsternes sa...

Flotte bilder. Det første ble min favoritt.

Anonym sa...

Fine bilder og god tekst. God helg.

Lars G.

Rogaland

Anonym sa...

Hallo Knut.

Utrolig flotte bilder du legger ut fra åteplassen. For håpe det blir like mye aktivitet fremover mot vinteren også.
God helg til deg og dine.

Glenn Byremo.

Anonym sa...

Flotte resultater....som vanlig!!
Må være kjempespennende og sitte og studere fuglelivet"på liv og død" rundt ei åte.
Naturen kan være nådeløs, men sånn må det være. Den enes død den andres brød.
Monica
Romsdal.

Anonym sa...

Flotte bilder av flotte fugler og dyr. Koselige bilder av ekornet. Bildene fra nord er i særklasse. Vi har mye fin natur i Norge.

Kåre P.

Aust-Agder.

Anonym sa...

Dette var flotte bilder. Men bildene fra Lofoten likte jeg best. Har selv ett sterkt ønske om og få oppleve naturen i nord en gang.

Arnhild.

Knut J Andersen sa...

Hei igjen alle sammen.
Det er morro for meg når kommentarene tikker inn på mobilen min. Morro at dere liker det jeg presenterer. Ja, jeg er ydmyk og takknemlig som får være med på en slik åteplass. Hilsen Knut

Md Raju sa...

I just found your blog and want to say thank you ! It is really nice post thanks for sharing and just keep up the good work !


greenbaypackers | philadelphiaeagles| pittsburghsteelers|newyorkgiantsMd Raju sa...

I just found your blog and want to say thank you ! It is really nice post thanks for sharing and just keep up the good work !


greenbaypackers | philadelphiaeagles| pittsburghsteelers|newyorkgiantsMd Raju sa...

I just found your blog and want to say thank you ! It is really nice post thanks for sharing and just keep up the good work !

ipad Video | Unlimited Movies | Special Effect | Forex | Stock Commissions