Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

søndag 16. september 2012

Spurvehauken i Listalandet.

 Når jeg starter dagen, må jeg alltid ut  for å se om det er noen fugler på våtmarksområdene ved Lista fyr. På begge sider av veien ut mot fyret holder det til en del fugler, men det er ikke alltid så enkelt å se dem. Så også denne dagen jeg skal fortelle om. I kikkerten var det ikke så mye å se, men fikk en følelse av at jeg skulle ta en tur ut veien som fører ut på jordene. Bilen er som jeg før har sagt, den beste kamuflasjen. Kjørte forsiktig utover gårdsveien. Så en del kråker som satt på stolpene langs veien, men som flyttet seg når jeg nærmet meg.
En flokk småfugler fanget min oppmerksomhet. Det virket som om det var panikk i flokken. Plutselig ser jeg en rovfugl som sitter påjordet innimellom aksa etter det nyslåtte kornet. Den prøver å gjemme seg, men det er ikke så lett for det er ikke så mye å stikke seg bak. Plutselig er den på vingene og stiller ikke langt fra bilen. På motsatt side av der jeg sitter ser jeg den i luften. Ned med vinduet og lent over høyresetet begynner jeg å skyte. Det virker ikke som om den er så redd, så jeg får inn noen skudd før den setter kursen mot et jorde lenger nede.
Dessverre ble ikke bildene så bra, men legger de ut alikevell av denne flotte fuglen.
 På min kjøretur videre blir jeg var en fugl som sitter på ryggen til ei ku. Sakker ned farten, kjører over i andre kjørefeltet så nær kua jeg kan komme og stopper. Kua ser på meg og fuglen ser på meg, men ingen er redd meg. Skyter noen skudd og ser at det er en Stærunge som ligger der og koser seg i varmen fra kua. Det virker ikke som om kua bryr seg i det hele. Etter en tid synes nå ungen at jeg blir litt nærgående og flytter seg litt lenger opp på kua. Synes jeg kan se at den er skadet i det ene beinet. Trekker meg forsiktig tilbake.
Jeg setter kursen mot Kviljosanden og markene innenfor i håp om å se noen rovfugler. Har tenkt å sette meg å vente innimellom noen busker i håp om at det kommer noen rovfugler forbi. Tenker at jeg for morro skyld skal stikke bortom der jeg så Jorugla lå. Nærmer meg stedet og ser inn i lyngen. Alt går nå så fort, men jeg ser to ugleøyne og plutselig eksploderer ugla i spennst og eleganse. Den er borte før jeg får sukk for meg. Hadde ikke ventet at den lå på samme plassen.
 Fikk noen skudd etter den denne gangen også, men et bilde av en ugle bakfra er jo ikke så interessant. Tok det med for å dokumentere at den var der. Det ble ikke flere rovfugler så jeg satte kursen for stranda i håp om at det hadde samlet seg noen vadefugler der. Det hadde det og jeg fikk noen bilder av Lappspover, Polarsniper og myrsniper. Det er litt enklere å komme inn på dem enn rovfuglene.
 Etter en stund satte jeg atter kursen for markene innenfor stranda. Et fint sted å gjømme seg for vinden. Det kan være stiv kuling på stranda, men innenfor kan det være ganske stille. Noen få trær, noen hauger og litt høyt grass og lyng, demper vinden noe. Plutselig flyr det ut en fugl fra noen trær forran meg. Ser at det er en rovfugl og tror at det er ugla som har blitt forstyrret igjen. Den setter seg i toppen av ei furu og nå ser jeg at det ikke er ugla, men en Tårnfalk. Snart er den på vingene igjen og den stiller ikke langt fra meg.
Jeg fyrer av det kameraet kan(6 bilder pr sek) og får noen brukbare bilder. Morro var det å møte denne fuglen, da jeg bare har møtt den en gang før. Den flyr litt lenger vekk og ser at det er en Spurvehauk også i nærheten. Snart er den borte, mon tro om den ble redd for Spurvehauken?
Etter dette ble kursen satt hjemmover mot Grettestøveien.
Til slutt vil jeg bare ta med et landskapsbilde tatt ikke så langt fra der vi har hus på Lista. Ikke akkurat den utsikten jeg har fra vinduet vårt, men heller ikke så langt fra. Sitter og ser på havet og bølgene når kveldsmaten intaes og roen senker seg over Listalandet.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Flotte bilder. Gøy med rovfuglene på trekket nå.
Siste bildet var stemningsfullt. Tenk og sitte her og filosofere over en kopp kaffe!!

Gunnar Olsen
Oslo

Anonym sa...

Fine actionbildet av spurvehauken. Koselig bildet av den stakkars stæren.

Marit

Telemark.

Anonym sa...

Nydelige bilder. Siste stemningsbilde var flott.

Åge
Mandal

Anonym sa...

Fine bilder og tekst.
Stian
Varhaug

Morten Borg sa...

flotte bilder og historie, høres ut som en drømmetur for meg ikke ofte en opplever så mye.
morten

Morten Borg sa...

eldreadon 20

Kolbjørn Pedersen sa...

flott serie, den utsikten der er til å leve med, artig med stæren på kua

Anonym sa...

Fantastiske bilder, og for en utsikt du har. Kan godt skjønne at du trives her med hobbyen rett utafor døra!!

Oppland

Anonym sa...

Flotte bilder og historie.
Magda

Anonym sa...

Moro og se flotte bilder. Nydelig utsikt du har.

Lars G.
Rogaland

Anonym sa...

Fine bilder Knut. Siste bildet var himmelsk.
Sander K

Anonym sa...

kjempeflotte bilder. Var mye lappspove som hekket her nord iår. Stemningsfullt siste bildet med ett flott lys.

Nina S.
Nordland

Anonym sa...

Fine bilder
Molde.

Anonym sa...

Igjen flotte bilder og undertekst. Spurvehauken er en rask jeger. Stemningsfullt siste bildet, konkurransebildet??

Halvard R.

Anonym sa...

Du leverer hver gang med bilder og tekst. Moro at jordugla holder seg på samme plass. Er enig med de andre kommentarene at siste bildet er spesielt. Er en slags ro over landskapsbildet.


Monica

Romsdal

Anonym sa...

Flotte bilder og pent landskap fra listalandet.
Kåre P.
Aust-Agder

Anonym sa...

Gøy og se på flotte bilder. Liker godt tårnfalken.

Knut J Andersen sa...

Hei alle sammen og takk for alle kommentarene. Koselig å høre fra dere. Tydelig at dere også liker landskapsbilder. Skal prøve å levere litt mer fremover. Morro og se at nye kommer inn med kommentarer. Dette er nok litt skremmende for mange, men du er hjertelig velkommen med en kommentar. Av og til treffer jeg noen av dere som er innom siden min og det er spesielt hyggelig. Hilsen Knut