Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

onsdag 14. september 2011

Sjelden gjest i Norge, men på årlig Lista besøk.

 Steppehauken er en sjelden gjest i Norge, men her på Lista ser vi den som regel hvert år. På "Artsobservasjoner" er det i den senere tiden lagt inn mange observasjoner av Steppehauken. Ville så gjerne ha bilde av denne flotte fuglen, men det er ikke så enkelt. I den senere tiden har det regnet mye på Sørlandet og dermed har det vært innevær. Men så meldte både Yr og Storm lettere vær. Kursen ble satt for Lista, en rask tur innom "Løa" for å skifte til kamuflasjeklær og så ut i felten. Fant meg en plass innimellom noen bjørketrær og så var det bare å vente.
Hadde ikke ventet lenge før jeg så en hauk komme seilende. Det vil si jeg så først noen småfugler fly for livet, så kom hauken til syne. Tro det eller ei, den hadde rettning rett mot meg. Fikk fuglen i siktet og når den nærmet seg, begynte jeg å skyte. Kort etter var den borte. Så på bildene at de var sånn passe, men ikke førsteklasses. Det fine var at det var Steppehauken som var festet til minnebrikka. Selv om ikke bildene er førsteklasses, så deler jeg noen av dem med dere. Så flere hauker senere, men ingen kom så nær som denne. I morgen er det meldt bedre vær og jeg vil prøve meg på nytt da. Kanskje får jeg blinkskuddet jeg er på jakt etter.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Fine bilder.

Marit.
Telemark

Anonym sa...

Denne fuglen har jeg så utrolig lyst til og oppservere og se.
Håper sjansen byr seg engang.
Kjempefine bilder.

Magda.

Knut J Andersen sa...

Hei og takk for kommentarer. Ja, Magda da skulle du vært på Lista i disse dager. I går og i dag har jeg sett den mange ganger, så her er plassen nå. Flott og se hvordan disse fuglene danser i luften når de er på jakt etter bytte. Hilsen Knut

Anonym sa...

Se her ja, utrolig fine bilder av en sådan sjelden rovfugl.
Misunner deg litt her ja.

Sander K.

Anonym sa...

Hei Knut.

Fine bilder av steppehauken.
Nå om dagen er det nok mye liv og trekk på Listalandet av fugl og rovfugl.
Jeg er så heldig og kjenne Knut og har fått innvitasjoner mere enn en gang til og være med på hans utflukter.Og det skal jeg og det gleder meg til.

Glenn Byremo.

Anonym sa...

Nice.
Moro og se de forskjellige rovfuglene
du har tatt bilder av som denne flotte steppehauken.
Interresant tekst.

Gunnar Olsen.
Oslo.

Anonym sa...

Nydelig bilder av steppehauken.

Kåre P.
Aust-agder.

Anonym sa...

Nice.

Oppland.

Anonym sa...

Hei Knut.
vakre bilder av steppehauken.
Skulle gjerne ha vært på
lista nå om dagen.
Vi for kose oss med bildene
du legger ut på bloggen imellomtiden.
Fin tekst.

Nina S.