Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

onsdag 18. januar 2012

Ansikt til ansikt med Hønsehauken i et år på Knuts fotoblogg.

 Ja, i denne måneden er det et år siden jeg opprettet "Knuts fotoblogg". Det har vært utrolig morro å ha en side hvor jeg kan exponere bildene mine. Det har vært utrolig morro å bli kjent med dere som legger inn kommentarer og jeg må si takk til alle dere som ikke legger inn kommentarer. Dere er med på å gjøre siden min attraktiv. Totalt har det til skrivende stund vært innom 18880 besøkende og det er helt fantastisk. Hadde aldri drømt om så mange, men det gir inspirasjon til en ringe fotograf fra Skotfoss i Telemark.
Av 18880 besøkende er 16670 fra Norge - 1214 er fra Frankrike - 355 er fra USA - 164 er fra Storbritania - 113 er fra Tyskland - 33 er fra Danmark - 32 er fra Sverige - 30 er fra Russland - 20 er fra Spania - 19 er fra Polen. Fantastisk morro at jeg har besøkende fra deler av Verden. I den senere tid har jeg lagt inn en translater og jeg håper at den fungerer.
Jeg har fotografert i mange år. Har en kusine som er fotograf i Skien og hun hjalp meg med å kjøpe det første speilreflekskameraet. Et Pentax spottmatikk som var veldig bra. Så gikk veien til Olympus OM-2 som da var noe av det gjeveste du kunne få. Prøvde meg som jeger en tid uten så veldig hell. Så solgte jeg geværet og la pengene i et Canon kamera med noen linser. Siden da har det gått slag i slag og det har bare balla på seg. Noe jeg aldri har angret på.
Det er ikke til å stikke under en stol at det gjeveste innen fugleverden til nå for meg, har vært å fotografere rovfuglen. I løpet av de 2-3 år jeg har vært med på dette, har det blitt en del av dem. Det er mange flotte rovfugler, men jeg må si som Glenn at Hønsehauken har fått en spesiell plass i mitt hjerte. Det er noe som skjer med meg når jeg sitter i mørket og venter i åtebua på at lyset skal komme og plutselig så kommer den seilende og setter seg på stokken. Noen ganger kommer den i skumringa og andre ganger litt utpå formiddagen. Første gangen den kom var faktisk på ettermiddagen.
"Hva var det", sa jeg til Willy. "Det var hønsehauken", sa Willy. Siden har den vært på besøk mange ganger til stor glede for Willy, Glenn og meg selv. Det er alltid spennende hver dag, kommer den i dag? og hvor lenge sitter den? Det meste den har roet seg på åteplassen er ca 4-5 timer, men den har også vært nede i bare noen få minutter. Kan huske en av de første gangene ungfuglen kom til åteplassen. Den satt og spiste og koset seg og ville ikke gå. Så kom tiden for oppbrudd og vi hadde ikke lyst til at ungfuglen skulle se at vi gikk ut av hytta. Vi begynte å lage litt lyder, men til ingen nytte. Den bare så seg rundt og spiste videre. Til slutt fant den ut at nå var det nok og la på vingene. Dermed kunne to trette, men lykkelige fotografer vende nesen hjemover. Siden har det blitt mange gode stunder oppe på åteplassen alene eller sammen med Willy.
 En stor takk også til en god venn Glenn som gjør en kjempejobb i kulissene. Han skaffer tilveie åte slik at vi har nok mat der oppe. Senest på mandag var vi ute og hentet 13 ferske høns i nærheten. Det begynte å bli lite fuglemat, så dette var kjærkommet. En som ikke har blitt omtalt her er Frank, bror av Glenn. Han er også med av og til å gjør en kjempejobb i kulissene. Når Frank og Glenn aksjonerer, skjer det ganske raskt og før jeg får sukk for meg, er jobben gjort. Takk! Takk! til dere begge. Vil også takke min sønn Knut Daniel og min svigersønn Tomas som har gjort en flott innsats med Åtehytta. De sammen med oss andre bar materialer opp til åteplassen. Uten hjelp hadde det vært mye vanskeligere å få det til.

Til slutt vil jeg takke min fotokompiss Willy fra Spangereid. Takk for alle opplevelser vi har hatt sammen det siste halvannet året. Vi snakket sammen i bortimot et halvt år på telefonen uten å ha sett hverandre. Første gang vi treffes, var en sein kveld og jeg hadde innvitert han til å være med å fotografere Ugleunger. Vi hadde ikke sett hverandre før, men var alikevell kjent. Vi satt i halvannen time og ventet på at ugleungene skulle komme opp i kassehullet, men intet skjedde. Til slutt gikk jeg fram til kassa og så oppi, det var tomt. Vi fikk oss en god latter. Siden har det blitt mange turer rundt omkring. Vel det var litt mimring på et lite jubileumsinnlegg. Hilsen Knut

24 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer med 1 års jubileum av bloggen din.
Har vært fantastisk moro og følge deg igjennom dette året med mange flotte bilder.
Veldig koselig tekst har du også med på bildene dine.
Lykke til videre med bloggen.

Arnhild.

Ottars fotoblogg sa...

Virkelig flott serie av hønsehauken, likte alle men best nr. 3
Gratulerer med 1års jubileum.

Ottar

Anonym sa...

Gratulerer med 1 årsjubileumet av bloggen din Knut.
Ikke rart du har mange besøkende.
Du tar kjempefine bilder og skriver bra.
Er jo tøft at du har besøk fra verden over.
Gleder meg til videre samarbeid med deg og Willy.
Lykke til videre med "knuts fotoblogg"!!!

Glenn Byremo.

Anonym sa...

Fine bilder av ungfuglen og koselig tekst.
Gratulerer med jubileumet og lykke til videre med prosjektene dine.

Molde.

Anonym sa...

Gratulere med jubileumet !
Du er virkelig en kunstner i måten du klarer å fremstille fuglene på. Dette kombinert med gode verbale innlegg, gjør at det er moro å "titte" innom bloggen din og få noen magiske inntrykk !
Lykke til videre og vi venter i spenning på fortsettelsen....

Frank Byremo

Anonym sa...

Gratulerer med ett år i bloggverden! Moro at du får vist frem litt av ditt rikholdige billedbibliotek, og gøy at så mange er innom og tar en titt. Bildene er knall! Og ledeteksten er ytterst hensiktsmessig.

Slengkyss fra Nordliveien...

Anonym sa...

Du verden for noen fine haukebilder.
Og gratulerer med jubileet.
Ja det er virkelig moro og inn og sjekke bloggen din og lese historiene rundt bildene dine.
Lykke til videre...

Marit.
Telemark.

Anonym sa...

Gratulerer så masse med en spennende blogg.
Du er en ivrig fuglefotograf som stadig har noe og vise frem.
Er nok grunnen til at du har så høyt seertall.All ære til deg for det.
Lykke til videre.
Hans R

Hilda R.B sa...

Nydelig serie av hønsehauken. Gratulerer med jubileumet.
Liker godt bildet i headeren også!

Robert Espeseth sa...

Flotte bilder, likte det fjerde og det siste best av disse.

Hilsen Robert

Anonym sa...

En nydelig bildeserie.
Og gratulerer med jubileet.
Fin forsidebilde.

Magda.

Anonym sa...

Fine bilder og en koselig tekst.
Hyggelig og ha venner som deler samme interesse.
Gratulerer så mye med jubileumet.

Nina S.

Nordland

Anonym sa...

gratulere med ett års dagen.
Gøy og se statistikkene fra andre land.
Du har en populær blogg.
Fine bilder og tekst.

Kjell
Soknedal

Willy Gill sa...

Gratulerer så mye med det første året, Knut!

Det har vært inspirerende å arbeide sammen med deg, særlig med haukeprosjektet vårt og bua. Det har blitt mange fine opplevelser sammen og utrolig mange flotte bilder. Du er flink til å formidle levende historier fra skog og mark, og derfor er det gøy å følge bloggen din. Lykke til videre!
Willy

Anonym sa...

Gratulerer.
Er alltid like spennende hver gang og inn og sjekke bloggen.
Du er flink med og holde den oppdatert med mange fine bilder og ord.
Moro at så mange følger med her.
Lykke til videre med bloggen.

Trond K.

Varanger.

Anonym sa...

Flotte bilder.
Likte veldig godt det første og siste bilde.
Gratulerer og lykke til med bloggen videre.

Monica.
Romsdal.

Anonym sa...

Fin serie av Hønsehauken.
Mange av fuglene du har på bloggen er så gode og tydelige at de kunne ha vært brukt i fuglebøker som artsbestemmelser.
Jeg ser mange fuglebøker har veldig dårlig kvalitet på artene!!
Lykke til videre på bloggen.


Gunnar Olsen.
Oslo

Anonym sa...

Gratulerer med jubileet av bloggen.
Du er flink og dyktig med og finne de rette øyeblikkene slik at bildene blir livate og innholdsrike.

Sander K.

Anonym sa...

Mange fine bilder her Knut.
Lykke til videre med bloggen.
Siste bildet var råbra.

Oppland

Lasse sa...

Gratulerar till 1 års jubileet och till de fina bilderna ! Alltid spännande med rovfågelfoto !

Anonym sa...

Gratis med jubileet.
Fine bilder og tekst.
Alltid spennende med rovfugl.

Kåre.
Aust-Agder.

Anonym sa...

Flotte haukebilder og fin tekst til bildene dine.
Lykke til videre.


Kåre.

Duy Pham sa...

Mange flotte bilder av den ungehauken på plassen din.
Gratis med et feiring og lykke til videre med bloggen

Knut J Andersen sa...

Hei igjen.
Takk igjen for mange hyggelige kommentarer. Tydelig at det er mange som liker rovfugl og hønsehauken. Skulle gjerne vist fram voksenfuglen i år, men har rett og slett ikke sett den. Den har vært der for Willy har sett den, men har ikke kommet mens jeg har vært der. Knut