Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

fredag 16. mars 2012

Tilbake til Åteplassen.

 Sesongen på Åteplassen synes å nærme seg slutten. Etter å ha vært fokusert på Kongeørn en tid, kom dagen jeg måtte opp til åteplassen vår. Vi viste at det var hauker der og det tre stk. Spørsmålet var om de ville komme i dag. De hadde vært noe ustabile så det var ingen selvfølge at de kom. Klokka seks om morgenen med hodelykt, brød og solsikkefrø bar det i vei til toppen. Stigningen er ganske bra, så denne morraturen får en fort våken om en ikke er det allerede. Som sagt tidligere, så blir det litt venting før fuglene ankommer. De første som kommer er som regel meisene(svartmeis-granmeis-kjøttmeis-blåmeis), dernest er det dompappen som kommer. Så kommer bjørkefinken, grønnfinken, grønnsissik, kjernebiter og nøtteskrike. Av og til kommer hauken før alle de andre, men som regel kommer den litt utpå formiddagen, når det begynner å bli lyst. Hadde hørt rykter om at haukene jaget nøtteskrikene og en så dem mye mindre enn mann hørte dem. Så også denne dagen. Hørte de bar seg i skogen og mye støy når de satte etter nøtteskrikene. Av og til fikk jeg et glimt av dem idet de for forbi gluggen jeg så ut av.
Slik ble det store deler av formiddagen, ingen hauk som satt seg ned for å spise. Bare jaging! Klokka hadde passert tolv-middag, da en ungfugl kom seilende og satt seg på en stokk bare 5-6 meter fra meg. Var ikke forberedt på denne plassen og måtte bevege linsa noe. Det var nok til at den ble usikker og hoppet 2-3 meter lenger bort. Der ble den sittende i noen minutter og nippet så vidt til ei høne i nærheten. Snart etter var den på vingene igjen. Har ikke sett makan til rastløse fugler, "ikke ro i rompa".
Snart etter setter den seg i ei gran et stykke vekk og speider. Det blir liv i nøtteskrikene og de prøver å jage den, men den blir sittende. Plutselig kaster den seg ut i et stup og forsvinner. Det var stort sett nærkontakten jeg hadde med hønsehauken denne dagen.

 Når jeg kommer om morgenen sier jeg til meg selv at i dag skal jeg bare konsentrere meg om rovfuglen. Det holder dersom det er mye rovfugl, men om de uteblir faller jeg for fristelsen når det kommer en flott kjernebiter eller en nøtteskrike som er spesiell eller en flott grønnsissik. Småfuglene kommer som regel i flokk og i denne flokken er det mange flotte fugler. Det er da jeg blir fristet til å fyre løs.
 Det ser ut til å nærme seg sesongslutt for åteplassen nå. Det er nok fugler der, men de er mer ustabile og mer vare. Noe tyder på at hekkesesongen er i ferd med å nærme seg. Får bare takke for de mange gode stundene vi har hatt ihop og håper at de kommer tilbake neste sesong med full tyngde.
Hva denne nøtteskrika prøver å fortelle meg aner jeg ikke, men den lagde mange rare lyder og var flink til å herme etter ungfuglen. Trodde faktisk det var ungfuglen som kom, men det var denne krabaten. Til slutt tar jeg med en ikke fullvoksen knoppsvane som nok ligner "den stygge andungen", men som snart slår ut i full blomst.
Her er en "bydue" som jeg fanget i mandal under mating av fugler på brygga der.
Har hørt at våren er i full anmarsj og trekket er i gang på Lista. Noe å glede seg til, sist jeg var der ute hadde flokker med Vibe og Storspove kommet.
Våren er her i sør!

15 kommentarer:

Robert Espeseth sa...

Det var mange bra bilder, skrika og nøtteknekkern blir favoritter her.

Hilsen borsesjo.blogspot.com

Anonym sa...

Flotte bilder og koselig tekst.

Marit
Telemark.

Anonym sa...

Her var mye fine bilder.
Kjernebiteren likte jeg godt.

Magda.

Anonym sa...

Superfine bilder.
Kjernebiter bildene var fantastiske.

Kåre.

Anonym sa...

Fin serie med flotte bilder og tekst.
Våren er ei fin tid.

Kåre.

Aust-agder

Anonym sa...

Du verden her var mange flotte bilder gitt.
Kjernebiteren er bare helt fantastisk flott.
Svanebildet om den stygge andungen er bildet for ettertanke.

Nina s.

Nordland.

Anonym sa...

Fint bilde av nøtteskrika.
Molde.

Anonym sa...

Kjempe bilder.
Halvor R.

Ottars fotoblogg sa...

Flott serie med mange fine bilder, likte alle men nøtteskrika blir min favoritt!

Ottar

Anonym sa...

Ja her var mange flotte bilder.
Likte også godt nøtteskriken.

Gunnar Olsen.
Oslo

Anonym sa...

Herlige bilder i flotte omgivelser.
Kjempefin blogg.

Lars.
Rogaland

Anonym sa...

Nydelige bilder.
Men ingenting er så rått som rovfuglbilder.

Trond K.
Varanger

Anonym sa...

Meget flotte bilder Knut.
Særskilt kjernebiter bildene er nydelige.

Oppland.

Anonym sa...

Kjempefine bilder.
Flott blogg.

Arnfinn

Knut J Andersen sa...

Hei alle sammen.
Takk for alle kommentarene. Tydelig at det var litt forskjellig smak denne gangen og morro er det. Vi er jo forskjellig. Hilsen Knut