Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

tirsdag 17. juli 2012

Endelig fant jeg Rødstjerten.

 Endelig fant jeg Rødstjerten. I boka står det at den hekker stort sett i hele Norge, men jeg har prøvd å kalle på den mange ganger uten hell. Så i våres kom jeg til å nevne for en bekjent av meg at jeg skulle så gjerne hatt bilde av Rødstjerten. Det er ikke noe problem, den hekker på ei hytte vi har i Eiken sa han. Søndag var jeg og fikk anvist vei til hytta og mandag formiddag var jeg på vei. Var veldig spent på om jeg fikk bildene, var den sky eller var den lett å komme inn på? Vel framme ved hytta så jeg kassa den hekker i og snart så jeg fuglen. Kledde meg i kamuflasjeklær og satt meg stille ned og ventet. Snart ser jeg hannen i treet som kassa henger i, men han holder seg i bakgrunnen. Hunnen derimot kommer rett til kassa, setter seg på en grein over kassa og flyr så inn. Jeg skjønner snart at i dag vil jeg bli skuffet. Hannen som er den fineste av dem er veldig sky og holder seg på avstand. Jeg klarer ved to anledninger å skyte den, men er ikke sikker på at bildene blir så bra. Hunnen derimot lar seg fotografere mange ganger. Jeg må til og med bruke blitz, da den sitter i motlys og den reagerer ikke på blitzen.
 Dette er det beste bildet av hannen som jeg fikk. En vakker fugl, bare så synd det ikke ble flere. Svært ofte er det hunnen som er den mest sky, men ikke her. Rødstjerten har to kull. Dette er det andre kullet og ungene er just kommet ut av eggene.
 Her er en unge fra det første kullet. Jeg tok meg en tur rundt i skogen og lokket. Det var da jeg fikk besøk av ungene og de var veldig nysjerrige.
 Her er greina som stikker ut rett over kassa. Svært ofte er det her fuglene setter seg før de flyr inn. Det er da jeg må skyte og det ble noen skudd fra denne plassen og fra forskjellige vinkler.
 Den samme greina og her kan dere se den flotte stjerten den er oppkalt etter. Egentlig så synes jeg hunnen er flott hos Rødstjerten og er veldig begeistret for det første bilde i dette innlegget.
Her er kassa og mor har just kommet for å se til ungene sine.
Jeg var litt skuffet da jeg dro fra Rødstjerten, men når jeg kom hjem og fikk sett bildene, falt jeg mer til ro. Kanskje tar jeg en tur til opp og besøker familien igjen. En ting er sikkert, det var en flott fugl og jeg er heldig som har møtt den.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Slettes ikke dårlige bilder.
Første bilde var spesielt bra.
Fine bilder og tekst.

Kåre
Aust-Agder

Anonym sa...

Fine bilder av rødstjerten.
Det er en nydelig fugl.

Stian
Varhaug.

Anonym sa...

Pene bilder.
Jeg har også fått rødstjerten i fuglekasse.
Min erfaring er også at hannen er mye mer sky enn hunnen.
Utrolig flott fugl.

Kjell
Soknedal

Anonym sa...

Flotte bilder.
Gunnar Olsen
Oslo

Anonym sa...

Fine bilder.
Likte også det første bildet godt.
Morsomt at de hekker i oppsatte kasser.

Glenn Byremo.

Knut J Andersen sa...

Hei og takk for kommentarer. Jeg tror muligens jeg har kommet med en usannhet på bloggen. Jeg sa at Rødstjerten hadde to kull, men tror ikke dette er sant? Har vært oppe og besøkt Rødstjertfamilien igjen. Til min store overraskelse var det helt stille i kassa. Så verken mor eller far. Derfor tror jeg at de har bare et kull. Beklager så mye. hilsen Knut

Anonym sa...

Flotte bilder Knut.
Nei du har ikke feil.
Rødstjerten kan av og til legge to kull i løpet av hekkesesongen.
Det har skjedd flere ganger på hytta vi har i Åseral.
Men iår ble det med det ene kullet.
Har nok noe med denne dårlige sommeren.
Dessuten er det som du skriver rødstjerten er en sky fugl på hekkeplassen.
Har hatt den på hytta i mange år nå men er like sky blir aldri fortrolig når man kommer for nær kassa spesielt den flotte hannen.
Men du har fått mange fine bilder her ser jeg.

Åge
Mandal

Anonym sa...

Fine bilder av rødstjertfamilien.
leser i fuglebøkene at gode sommere kan det forekomme to kull.
Denne sommeren er ikke mye og skryte av her øst i landet.

Tor Vegard O.

Anonym sa...

Fine bilder og fortelling.

Oppland

Anonym sa...

Flotte bilder.
Har forøvrig aldri sett denne arten.

Molde.