Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

lørdag 17. november 2012

Hønsehauken har landet

 Jeg sitter her på Åteplassen igjen og venter. Det er mørkt, men stjerneklart og værmeldingen er super. Har opplevd mye action her i år, mest fra Spurvehauken, men også fra Hønsehauken. Spurvehauken lander rett som det er mellom angrepene. Mange ganger sitter den oppe i furua til høyre for meg. Vi er ikke så begeistret for dette, da den sitter i motlys mot himmelen. Vi har lekt med tanken å sage hele treet ned, men hva vil da skje? Vil den sette seg bak bua eller vil den benytte en av sittepinnene våre???
For noen uker siden tidlig om morgenen så jeg så vidt snurten av Hønsehauken da den landet på den nye store sittestokken vår. Fikk ikke kameraet i posisjon før den lettet igjen. Siden har jeg ikke hatt den nede.
Det begynner og lysne, men Svarttrostene som har kommet først av alle, hører jeg ikke lenger noe til. De er redde og holder seg i bakgrunnen.
De er redd for Hønsehauken!!
Nå hører jeg en velkjent lyd nede fra dalen. Er ofte i tvil om det er ungfuglen eller om det er Nøtteskrika som etterligner. I dag er det ungfuglen som ikke er helt fornøyd og gir uttrykk for det. Lite fugler å se, ikke engang Nøtteskrikene er modige. Etterhvert ser jeg de komme, men de setter seg i trærne. Noe er på gang! Noen få Nøtteskriker våger seg ned for å spise brød og frø. Tydelig at de ikke er trygge og så skjer det. Et forferdelig leven, de flyr til alle kanter og der kommer storhauken i fart, men den er for sen. Ser den tar en svingom og setter seg litt gjemt i furua rett imot meg. En flott posisjon,
men avstanden er for stor. Jeg venter i spenning, hva vil nå skje?
Hønsehauken tar seg som regel god tid, studerer forholdene og legger en plan. Etter lenge venting ser jeg den kaster seg på vingene og har rettning rett mot meg. Har følgefokus på og prøver å følge den. Ser snart at den vil lande på den nye store stokken vår. Skyter hele tiden og når den lander viser det seg at jeg har vært ganske heldig med et av bildene. Den blir sittende og stelle fjærne en stund(ca 10 min), så ser den noen Nøtteskriker og snart er den på vingene. Bom denne gangen også. Tar seg en svingom og lander igjen på en sittepinne, men nå mye nærmere. Får noen flotte bilder av den før den haster videre. Tydelig at den ikke har ro i kroppen. Ser den flere ganger etterpå, men bare i lufta og helst på siden av bua.
 En fantastisk opplevelse!!
Det ser for meg ut som om det er en ny fugl dette. En hanfugl og så fin som han er. Veldig markert i ansiktet og hvilken fjørdrakt. Dette var morro! En voksen Hønsehauk på bare 6-8 meter.
Ja, mange av dere sier at jeg er heldig og det er riktig. Jeg er veldig heldig som kan være med på denne åteplassen og det er jeg takknemlig for. Håper derfor at dere synes det er greit at jeg formidler noen av opplevelsene her oppe til dere?
En takknemlig og inspirert fotograf forlater Åteplassen denne dagen.

Den lever farlig denne fuglen på Åteplassen. Ikke mye ro før angrep kommer. Er det ikke Spurvehauken, så er det Hønsehauken. Uten denne fuglen hadde nok plassen vært mer kjedelig.
 Den lever farlig denne tassen også. Har sett flere ganger den har løpt for livet. Allikevel kommer den tilbake daglig for å spise.

 Her er den oppe på en sittepinne for å sjekke etter et angrep.
 Denne gangen kommer landskapsbildene fra Danmark, nærmere bestemt Skagen og Løkken.
Her fra løkken og vi ser Vesterhavet spiser seg inn i Danmark. Ytterst kan dere se noen hus som ligger helt på kanten, bare noen meter igjen.
 På Grenen i Skagen, kom jeg over dette unge parret som satt og så utover sjøen. Med tillatelse fikk jeg ta dette bildet. Fikk adressen deres og skulle sende det, men et eller annet gikk feil. Adressen var ikke riktig(mail), så jeg har aldrig fått levert det. Vakkert er det i alle fall.
Til slutt en solnedgang fra Løkken strand idet solen går ned i Vesterhavet.

24 kommentarer:

Anonym sa...

For noen flotte bilder av en rå fugl. Ikke rart de andre fuglene frykter denne rovfuglen. Gode bilder som for frem råskapen i hauken.

Åge
Mandal.

Morten Borg sa...

fantastiske bilder, gratulerer

Anonym sa...

Knallbra bilder igjen. Skarpe bilder og skarpe blikk av en tøff rovfugl. God Innledende tekst til bildene. Første bildet likte jeg veldig godt.

Sander K.

Anonym sa...

Fantastisk fine bilder i godt lys. Skikkelig heldig gris som har denne plassen. Men er takknemlig for at du deler bilder med oss på bloggen : ))
Likte dem alle men første bildet var topp.
Oppland

Anonym sa...

Flott serie av voksen hauken. God fortelling som skaper liv rundt bildene. Ja kan tenke ekornet har løpt for livet når Hr. Hønsehauk er på plass. Lykke til videre på åteplassen.

Marit
Telemark.

Anonym sa...

Virkelige flotte bilder du viser her. Første bildet er bare helt konge. Danmark er ett herlig land og feriere i. Flotte bilder.
Stian
Varhaug

Anonym sa...

Her stemmer alt. Skjønner godt at du koser deg i åtebua.
Klare og skarpe bilder. Blikket av hauken på bildet nr.4 er bare helt rått.

Bjørn.

Anonym sa...

Dette er bilder jeg liker. Gratulerer med førsteklasses resultat. Bildet nr. 1 ble min favoritt her. Herlige Danmark.
Trond K

Varanger

Anonym sa...

Gøy og se at storhauken besøker dere i år også. Flotte bilder og fortelling.
Magda.

Anonym sa...

Fantastiske bilder. Utrolig moro og se. Er enig Danmark er ett herlig land.

Arnhild.

Anonym sa...

Dette var jammen flotte bilder av hauken. Bildet nr.4 var nydelig. Likte godt bildet av de unge på stranden.
Monica
Romsdal.

Anonym sa...

Gratulerer med flotte bilder.

Molde.

Anonym sa...

Så bra at Hønsehauken er i rute. Utrolig flotte bilder og tekst. Ser for meg nøtteliten spinner av sted når hauken jager.

Kåre P.
Aust-Agder

Anonym sa...

Tøffe nærme bilder av Hønsehauken.
Oslo

Anonym sa...

Fine haukebilder.

Arnfinn.

Anonym sa...

Nydelige bilder. Gøy og se forskjellen på størrelsen i forhold til spurvehauken. Ganske mye større hønsehauken.
Kan godt skjønne du trives i åtebua ja.

Lars G.
Rogaland

Anonym sa...

Igjen kjempebilder fra skjulet ditt. Ett utrolig blikk på denne hauken.
Nina S.
Nordland

Anonym sa...

Dette voldsomt fine bilder og god fortelling.
Rune P.

Anonym sa...

For noen flotte bilder du viser frem her. Må bare være helt utrolig spennende og sitte i denne åtebua.

Gunnar Olsen
Oslo.

Willy Gill sa...

Knut - gratulerer med flotte bilder. Godt gjort! Gleder meg til det er min tur til å møte hønsehaukhannen. Hvis bare det kunne slutte å regne så mye. Ha ei fin foto-uke uansett. Willy

Anonym sa...

Er imponert over alle disse flotte bildene. Gratulerer.
Kåre.

Anonym sa...

Igjen fantastiske bilder fra skjulet. Ekornbildene kunne du ha brukt til ei dyrebok. Utrolig klare og flotte bilder med tekst.

Kjell
Soknedal

Knut J Andersen sa...

Hei igjen alle sammen.
Flott at dere likte bildene og teksten. Morro for meg å skrive litt også. Takk for alle kommentarer og takk til dem som er innom bloggen, men som ikke vil eller tør skrive kommentarer. Det viktigste er at du får noe ut av bloggen min og kan kose deg med den. Hilsen Knut

Anonym sa...

Fantastiske bilder. Skal bli spennende og følge denne bloggen videre i vinter.

Vidar.