Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

onsdag 24. september 2014

I Vejlerne traff vi Pungmeisen.

 Det var en nedtur å komme til Vejlerne denne gangen. Sist jeg besøkte Fugletårna i Juni, var det fult av liv her. Tusener av fugler i området og fra hvert enkelt tårn var det liv i overflod.
Bjarne og jeg hadde planlagt denne turen og oppholdet skulle vare fra søndag til fredag. Vi gledet oss veldig og utfra det jeg så i sommer hadde vi store forhåpninger. Skuffelsen ble da stor, da vi ankom det første tårnet. Lite fugler å se og de vi så kunne vi ha møtt på Lista.
Neste tårn var enda verre, så ikke en eneste fugl.
Nå fikk jeg kalde føtter, hadde jeg bommet totalt??
Vi snakket med noen danske fuglefolk og de gav oss noen tips.
Det var to tårn vi hadde spart til sist med hensikt. Her var det liv og nå steg motet.
Sist jeg var her hadde jeg møtt Skjeggmeisen som jeg har gitt dere bilder av tidligere. Hadde hørt at Pungmeisen også var i nærheten, men det var ikke mange som hadde sett den av fuglefolka vi snakket med. Blåstrupa skulle også være der + Rørdrummen + Vannriksa + endel ender og dykkere.
Vi gikk systematisk til verks. Hadde med meg kalle utstyret og det ble flittig brukt.
Bjarne hadde aldri møtt Skjeggmeisen, så snart lokket vi på den.
Det tok ikke så lang tid før vi så noen små nøster som kom frem fra sivskogen. Helt nederst ved vannkanten hoppet de fra siv til siv. De var ganske så nysgjerrige og kom forholdsvis nærme.
Fugletårnet vi tilbrakte mest tid i, var det jeg nevnte for dere sist. Det som lå nede i sivet lavt ved vannet. Et fantastisk sted. Bjarne ble også begeistret for denne plassen.

Det var endel fotografer, fuglefolk og vanlige turgåere som besøkte dette stedet daglig. Etter som dagene gikk var vi en del fotografer som samles her. To tyske ektepar, to danske fotografer + Bjarne og meg.
Det ble litt rift om de beste plassene(lukene), men fordelen vår var at vi kunne styre litt hvor fuglene kom med lokkingen.
En ettermiddag Bjarne og jeg var ganske alene satte jeg på lokkesangen til Pungmeisen. Det tok lang tid, men plutselig så jeg en "ny" fugl som satt i toppen av sivskogen. Det måtte være Pungmeisen og ganske riktig der var den.
Det var to lykkelige fotografer som reiste "hjemover" den kvelden. Vi hadde atter fått en vakker fugl på minnebrikka.
Av og til mens vi satt i hytta ved vannet, hørte vi noen fugler som vi var usikre på. Det viste seg å være Rørdrummen og Vannriksa. To fugler jeg aldri hadde sett. Vannriksa så jeg noen ganger ganske kort idet den fløy over vannet helt uventet. Den ene gangen fikk jeg sendt et skudd etter den og har tatt med dette bildet så dere skal få et innblikk i hvordan den ser ut. Bildet er ikke bra, men dere kan nok se det er Vannriksa.

Det var viktig å være tidlig ute om morgenen for å få de beste plassene, så rundt kl 07.00 var vi på plass. Det ble lange dager og vi koste oss.
Dagene for av sted og det nærmet seg avreise.
Siste dagen ble vi enige om å ta to timer i hytta/tårnet for avreise mot Hirtshals. Vi var tidlig ute som vanlig, men det tyske ekteparet var på plass før oss. Allikevel fikk vi plassene vi ønsket.

Plutselig sier Bjarne, "hva er det som sitter oppe i sivet der borte"? Det viste seg å være Rørdrummen. Vi hadde sett den dagen før idet den fløy over bukta utenfor hytta.
Alles oppmerksomhet ble rettet mot dette stedet og snart hørtes serier med skudd fra mange Canon kameraer. Det var tidlig på morgenen og sola gav flott lys. Det så ut som om den satt og solte seg. Vi prøvde å få den til å fly, men den bare satt. Senere så vi av bildene at den hadde med seg en eller to unger.
Som dere ser av bildene skjulte den seg godt i sivet og vi fikk ikke hele fuglen. Allikevel en flott opplevelse.
Det var litt trist å reise fra Vejlerne. Vi hadde hatt noen flotte dager her nede, men ingenting varer evig. Ikke en skigard heller.
Det var to trette karer som kom ombord på Superspeed denne dagen. Godt at vi fant noen liggestoler og kunne slappe av på veien tilbake til Norge.
 Tar med noen landskapsbilder også fra Danmark.
Pungmeisen og Skjeggmeisen.

Sola var helt rød når den gikk ned i havet.


 Dvergdykkeren er veldig vanskelig å komme innpå, men da vi lokket på den kom den nærmere. Etterhvert ble den vant til oss og kom ganske så nær.

Rørdrummen der den sitter og nyter varmen om morgenen.
 Et overblikk over det området vi oppholdt oss i.
Kan helt på slutten nevne at turkameraten min har ei hjemmeside som er ganske flott. SHOTSofNORWAY. Ta en titt der og du vil bli overrasket.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Skal si du har jobbet med bloggen. Dette liker jeg.
Fantastiske bilder fra Danmark. Bildene av rørdrumen må da være svært sjeldent selv i Danmark vil jeg tro!!
Trond K.
Varanger.

Anonym sa...


En virkelig flott serie fra Danmark med fin tekst, og som vanlig flotte bilder.
Ble begeistret for dvergdykkeren flott fugl.
Stian
Varhaug

Anonym sa...

Kjempeflotte bilder fra Danmark
Magne Skovje

Anonym sa...

Å du som jeg setter pris på flotte bilder.
Vi har også besøkt Vejlerne for noen år siden.
Kjempespennende plass og yrende fuglelivet på våren også der. Sander.

Anonym sa...

Dette var supre bilder.
Moro når ting klaffer og spennende og se pungmeisen. Danskene er som sagt flinke til og tilrettelegge.
Toralf.

Anonym sa...

Spennende bilder fra Veljerene.
Spesielt moro med både skjeggmeisen og pungmeisen.
Oppland

Anonym sa...

Kjempeflott innlegg som vanlig, med fin skildring i tekst og bilder.

Morten T.

Anonym sa...


Flott serie av mange arter. Kan tenke meg dette var gøy og spennende tur til Veljerne i Danmark.
Lars G.
Rogaland

Anonym sa...

SÅ gøy, Knut... tenk og få bilde av pungmeis og ikke minst rørdrum-, og herlighet så flotte bilder! Må ha vært en god og spennende tur!!
Herlig.
God helg til deg.
Arnfinn.

Anonym sa...


Heisann :) Jeg var ikke så flink tidligere til å vite fuglenavn..Kunne nesten bare dompapp, linerle og kjøttmeis. Jeg har lært utrolig mye ved og se og studere på bloggen din.
Bloggen din er virkelig unik og vakker! Ikke minst lærerik!
Ønsker deg en fin høst videre..
Tor Vegard Olsen.

Anonym sa...

Hei Knut.

Kjempefin bildeserie fra Veljerne.
Moro når turer blir vellykket.

Glenn Byremo.

Anonym sa...

Dette var flotte bilder da spesielt av skjeggmeisen som jeg synes er så fin.
Toralf

Anonym sa...

Igjen flotte bilder du har lagt ut.
Vidar.

Anonym sa...


Utrolig flott serie med bilder av fugler i sitt rette miljø. Bildene av rørdrumen er ikke dagligdags selv ikke i Danmark. Denne gikk rett hjem hos meg.
Kjell
Soknedal

Anonym sa...

Flott serie av skjeggmeis -og pungmeisen. Var faktisk der ifjor høst for å få disse, men konsekvent for lang avstand og veldig skeptiske så mangler de flotte nærbildene du fikk her...
Flott serie!
Sigbjørn Å.

Anonym sa...

Nydelige bilder.
Moro og se bilde av pungmeisen. Likte godt siste bildet jeg. Kåre.

Anonym sa...


Flott og varierte bilder fra fantastiske Danmark dette Knut.
Bildene av meisene er magiske, flott..
God fotohøst!!
Molde.


Knut J Andersen sa...

Hei alle sammen!
Takk for myyye skryt. Det gjør godt for egoet og gir inspirasjon.
Turen til Vejlerne sitter som et flott minne. Det var en flott opplevelse. Tror nok at jeg skal ta turen vår eller sommer neste gang. Det var mer fugler der da.
Hilsen Knut