Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

lørdag 9. juni 2012

Jakten på Rosenfinken.

 Som dere sikkert har registrert så har jeg byttet hedding på bloggen. Denne gangen ble det Rosenfinken. Denne er heller ikke av den vanligste fuglen vi ser. Første gang jeg så denne fuglen var sist sommer. Hadde fått et tips om hvor jeg kunne finne den, men jeg tilbrakte en del timer for å finne den og ta bilde av den uten resultater. Rosenfinken er av de sene fuglene som ankommer Norge. Den har en lang vei å fly helt fra India. Mon tro hvor lang tid den bruker på ferden? Den har sikkert opphold på veien med innlagte hvilepauser. Det var langt ut i juni at jeg så og hørte den for første gangen. Hadde jo hørt lyden før på mobilen, men det var ingen ting mot "live" konsert. Fuglen skal etter boka ikke være så sky, men min erfaring er at om du lokker den til deg så viser den seg en eller to ganger og så er den borte. Traff på den først en gang ganske kort, men så fikk jeg høre at den var oppservert lenger nede mot sjøen. Neste dag var jeg på plass ganske tidlig og kalte på den, men intet skjedde. Så plutselig hørte jeg den svarte oppe i lia. Den kom og viste seg en kort stund, så var den borte. Fikk ikke så gode bilder av den da.
Så i pinsa i år, fant jeg ut at jeg skulle prøve meg igjen. Var ute tidlig på morgenen, fant meg en sitteplass og begynte å kalle. Det var mange andre fugler som sang, men ikke Rosenfinken. Byttet plass litt lenger oppe i lia, men intet livstegn. Klokka hadde  kommet langt ut på formiddagen og jeg var på vei mot bilen skuffet. Som en siste gang satte jeg på lokken etter å ha funnet meg en ny plass. Det var ikke mange gangene jeg hadde lokket, da jeg hørte den flotte lyden over meg i noen busker. Satt musestille mens lokken gikk og plutselig satt den i en liten busk ikke langt fra meg. Fikk skutt noen skudd etter den før den ble borte. Lokket videre i håp om at den skulle vende tilbake, men den gang ei. Det var den eneste gangen jeg så fuglen denne dagen. Det viste seg at jeg hadde vært heldig og fått noen fine bilder av den vakre Rosenfinken. Viser noen bilder av begge kjønn og her er det stor forskjell i fargene.


18 kommentarer:

Anonym sa...

Er bare helt imponert.
For en fantastisk flott fugl.
Utrolig fargeforskjell på kjønnene.

Arnhild.

Hilda R.B sa...

Nydelige bilder av den flotte fugelen. jeg har akkurat sett en i helga men kom ikke på bildehold. Vi prøvde også å lokke den men den viste seg bare to ganger.
Du var kjempeheldig som fikk så flotte bilder av den.
Gratulerer!

Anonym sa...

Fantastiske bilder av finkene.
Har sett ett par på hytta i det siste.
Men de er jo så vanvittig sky at det er jo så vanskelig og studere dem.

Kåre
Aust-Agder

Anonym sa...

Flotte bilder av rosenfinken.
Skulle ikke tro dette var en norsk fugleart.

Oppland.

Ottars fotoblogg sa...

Flotte bilder av denne fargerike fuglen.

Ottar

Anonym sa...

Ja dette er vel en av Norges flotteste fugler.
Fine bilder og god tekst.

Marit
Telemark

Anonym sa...

Vakker fargerik fugl.
Utrolig flotte bilder her.
Har foresten aldri sett denne arten.

Trond K

Varanger

Anonym sa...

Ja dette er etter min mening Norges vakreste fugl.
Utrolig flotte bilder.

Stian
Varhaug

Anonym sa...

Fine bilder og tekst.

Molde.

Anonym sa...

Flotte bilder.
Gratulerer.

Magda

Anonym sa...

Gratulerer med flotte bilder.
Rosenfinken er sky og ikke lett og få gode bilder av.
Men det har du fått til her.

Åge
Mandal

Anonym sa...

Moro og se bilder av slike vakre fugler.
Ligner på en kanarifugl.
Flotte bilder og tekst.

Kjell
Soknedal

nabghani sa...

I saw a pair yesterday on Bru island near Stavanger near the hills but with only 400mm from faraway. Will go back with the 600mm. How long do they stay on I wonder?

Anonym sa...

Flotte Ine bilder.

Kåre

Knut J Andersen sa...

Hei. Morro at dere likte Rosenfinken. Det er jo en vakker fugl og når en har hellet med seg som denne gangen, blir resultatet bra. Er alltid spent forran et innlegg om dere liker det. Derfor er det morro for meg når jeg får slike tilbakemeldinger. Vær sikker på at jeg setter pris på at dere følger med på det jeg gjør. To you Nabghani: I use 400 mm in this pictures. Rosenfinken leave Norway in August, so you have time to find him. Hilsen Knut

Anonym sa...

Fine bilder av en flott fugl.

Glenn Byremo.

Anonym sa...

Å fantastiske flotte bilder.
Jeg har også bilde av rosenfinken men overhodet ikke denne kvaliteten som her.
Gratulerer med kjempebilder av en sky finkefugl.

Monica

Romsdal

Anonym sa...

Fantastiske bilder av rosenfinkene.
Ingen tvil om at hannen er bare nydelig.
Flotte bilder.

Tor Vegard O.