Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

fredag 8. juni 2012

På jakt etter Gresshoppesangeren.

 Gresshoppesangeren er heller ikke av de mest vanlige i Norge. Etter boka så er det Danmark, Sverige og noen få plasser i Norge som den nærmeste lokasjonen. Har i flere år hørt at på Lista er en av plassene den hekker. I pinsa fant jeg ut at nå skal jeg prøve å se om jeg kan finne den. Det var ettermiddag med fint vær og kursen ble lagt til Norges største sivsjø. Innsjøen er omgitt av et høyt gjerde, da det før var flyplassområde og militær grunn. Hit og ikke lenger kom jeg. Fant meg en fin plass i det høye gresset og satte på lokkelyden. Det gikk ikke lenge før jeg hørte en lyd som var lik gresshoppa.
Sannelig der satt den på gjerdet ikke mange meterne fra meg. Ble overrasket over hvor flott den var og hvor stor den var. I begynnelsen holdt den seg på litt avstand, men etterhvert kom den nærmere. Det var allikevell ikke så lett å fotografere den da det stakk opp sivstrå både her og der som var i veien. Beveget meg litt til siden for at autofokusen skulle treffe fuglen, men alle bevegelser måtte være langsomme ellers ble den redd. Hele tiden sang den med i håp om å få sett fuglen som sang.
Noen ganger satt den i selve gjerdet og andre ganger satt den på toppen av gjerdet. Morro var det å se denne sjeldne sangeren en sommerkveld i det vakre Listalandskapet. Den komm inne fra sivsjøen som huser Sivhauker, Myrhauker, Jordugler, Traner, Spurvehauker, Musvåker, Falker og mange andre store og små fugler. Da er det en fordel og være liten. Sannelig var det ikke en Sivsanger som kom og satte seg på gjerdet. Den lurte nok på hva dette var for et leven, men den ble ikke så lenge. Det var en fornøyd fotograf som vendte hjem den kvelden og kunne fortelle kåna at i dag ble det storfangst.

11 kommentarer:

KnutBS sa...

Hei!

En flott blogg å dette innom for en fugleentusiast! Flere gode bilder av eklusive arter, som jeg gjerne skulle hatt i arkivet selv. Fine artsportretter av sangeren med den meget karakteristiske sangen.

Knut Børge

Ottars fotoblogg sa...

Tre fine bilder av denne sangeren, likte alle men det siste var litt spesielt.

Ottar

Anonym sa...

Utrolig bra.
Denne sangeren har jeg ikke sett.
Som sagt flotte bilder og fin tekst.

Stian
Varhaug.

Anonym sa...

Wow.
Denne sangeren er sjelden.
Må ha vært en opplevelse og studere denne arten.
Knallbilder fikk du også her.

Gunnar Olsen

Oslo.

Anonym sa...

Nydelige bilder av en sjelden sanger.
Må også si at bildet av rosenfinken på bloggsiden var vidunderlig.
Hvilke farger!!!

Marit

Telemark

Anonym sa...

Utrolig mange forskjellige sangere du har vært i kontakt med.
Veldig bra kvalitet over bildene dine.
Er enig med Marit her, utrolig flott rosenfink.

Kjell
Soknedal

Anonym sa...

Flotte bilder særskilt det siste.
Innholdsrik tekst til bildene.
Likte veldig godt bloggbildet av rosenfinken.

Nina S.
Nordland

Anonym sa...

Ja her har var det godsaker.
Jeg har selv bare oppservert denne arten en gang for noen år siden.
Men det ble bare i noen sekunder,så var den vekk.
Men hørte den lenge.
Virket veldig sky.
Likte godt det siste bildet her.

Lars
Rogaland

Anonym sa...

Fine bilder av en sjelden sanger gitt.
Likte siste bildet og rosenfinken var kjempeflott.

Monica

Romsdal

Anonym sa...

Tøffe bilder av gresshoppesangeren.
Er ikke dagligdags med denne sangeren.
Nydelig rosenfink.
Har du tatt bildet iår?
Sander K

Knut J Andersen sa...

Hei alle sammen. Takk for fine kommentarer. Ja, Sander fikk flott bilde av Rosenfinken i pinsa i år. Kan tro jeg var glad da jeg forsto at jeg hadde fått blink. Knut