Hei og velkommen til min blogg. Dette er en enkel side hvor jeg kan vise noen av bildene mine. Enten det er fra "Åteplassen" eller det er fra naturen rundt oss. Håper du liker det du ser og kan kose deg med bildene. Da er noe av målet med siden oppfylt. Hilsen Knut

lørdag 2. juni 2012

En siste tur til Kattugle-land.

Så var det tid for en siste tur til Kattuglene. Når jeg har bestemt meg for å ta en tur ut i skogen, kjenner jeg spenningen stiger. Så også denne kvelden. Kona og jeg spiser kvelds ca kl 19.00, for når jeg kommer igjen er det godt over midnatt. Ca kl 20.00 pakker jeg sakene mine og begir meg i veg. Først med bil og deretter apostlenes hester ut i skogen. Når jeg nærmer meg Uglehjemmet er jeg stille, for jeg vil helst ikke mora skal hoppe ut før jeg har kommet på plass. Etter å ha installert meg i en bra stilling, setter jeg meg til å vente. Ventetiden kan bli lang, så etter en tid og det ikke skjer noe begynner jeg å lokke med Kattuglelåten. Plutselig ser jeg til min overraskelse et lite dunkledd hode stikke ut av kassa. Blir litt overrasket over at de er blitt så store, men her sitter den i åpningen og balanserer. Tenker at nå må du ikke dette ut. Snart lyser blitzen opp landskapet inne i skogen og ungen ser litt forundret på meg. Hva er det for en raring som er her ute i skogen så sent? Ja, den faktisk strekker seg litt lenger ut for å se på meg. Det er ikke så få blink som skytes ut i nattemørket denne kvelden.
 Så hører jeg en liten romstrering inne i kassa og så forsvinner ungen. Ikke så lenge etterpå ser jeg en unge i åpningen igjen. Om det er den samme eller om det er en annen unge aner jeg ikke, for det var jo fire stykker der inne.
Mens ungen sitter og kikker ut i nattemørket kommer mor plutselig med ei mus i nebbet. Pågrunn av blitzlyset blir hun nok litt skremt og viker av. Synes dette bildet er ganske stilig, med ungen og mora i samme bildet.
 Ikke lenge etter trekker ungen seg tilbake inn i kassa. Om mora har gitt en beskjed er jeg ikke sikker på, men skulle nesten tro det, for om ikke så er det ikke plass til to ugler i åpningen. Snart kommer hun for full gass og skyter inn i kassa. Dette var det siste jeg fikk se av disse uglene for denne gangen. Ca en uke senere hadde jeg en tur til samme kassa. Satt og ventet, lokket, men intet skjedde. Når jeg lokket synes jeg at jeg hørte ungene svarte fra skogen. Når jeg banket på kassa, var det ingen reaksjon. De hadde hoppet ut av kassa. Så etter dem, men intet å se.
To dager senere var jeg ved en annen kasse, her var det bare en unge. Denne ugla var nok litt mer redd enn den andre, så av erfaring var jeg klar over at jeg bare ville få se henne en gang. Det var derfor viktig å følge med. Det tok sin tid før hun fant ut at hun skulle forlate kassa, men når hun kom, skjedde det ganske raskt. Hørte litt bråk i kassa og så kastet hun seg ut. Denne gangen var han Knut derimot ganske klar og fikk tatt bilde når hun slo ut vingene. Det var siste gang jeg så uglene i denne kassa for denne gang. Jonas derimot fikk se ungen da han var på vei hjem fra skolen.
Vil tro dette var morro å se for han. Et lite lysgrått nøste med stort hode. Det var slutten på Ugle-prosjektet for i år. Det har vært morro å følge to kasser og se ungene komme fram. Fikk ikke svart deg Kjell i kommentarfeltet, men uglene legger fra 1-4 egg. Den ene kassa hadde ved ringmerking full uttelling, mens den andre ikke var så heldig. Uansett det er flere nye ugler i skogen og kanskje neste år så er det dem vi hører når vi en sen kveld hører fra skogen Uhu-uhu!!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Moro med disse uglene.
Flotte bilder.

Arnfinn.

Anonym sa...

Fine bilder igjen.
Moro at ungene vokste opp.
Somsagt ingen hekking hos meg iår.

Stian
Varhaug

Anonym sa...

Mange flotte bilder.
Veldig spesielt bildet der ungen sitter i åpningen
den voksne kommer med ei mus.

Magda

Lasse sa...

Vilka sötnosar! Fina bilder du har här och på de andra inläggen nedanför.

Ottars fotoblogg sa...

Flott serie fra kattugle-land, likte alle.

Ottar

Anonym sa...

Nydelige bilder igjen.
Ja dette kan du.

Kåre

Aust-Agder

Anonym sa...

Kjempeflotte bilder.
Likte dem alle.

Åge
Mandal

Anonym sa...

Virkelige fine bilder.
Tøft når hoa kommer med bytte.

Gunnar Olsen
Oslo